miercuri, iulie 28, 2021

Odinioară plin de beneficii, vitamine și nutrienți, a devenit o bombă cu ceas! Ați observat calitatea îndoielnică a pepenilor de anul acesta?

Puțini comercianți mai vând fructe cu adevărat naturale.

Este important să avem mare grijă de unde cumpărăm, altfel ne putem pune viața în pericol!

Cum recunoaștem pepenii care conțin substanțe toxice

Verificați ca pepenele să nu fie înțepat, pe acolo se puteau injecta diverse substanțe toxice. Iar metoda infailibilă de a descoperi dacă pepenele are coloranți artificiali, potrivit ziareonline.com: Adăugaţi o bucăţică de miez într-un pahar cu apă la temperatura camerei. Dacă apa va deveni doar tulbure înseamnă că e totul în deplină regulă. Dacă apa se colorează în roz sau galben înseamnă că pepenele a fost injectat cu coloranţi.

La tăiere, miezul de pepene

roşu sau galben trebuie să fie moale, cu aspect nisipos. Dacă acesta este neted şi lucios înseamnă că ceva nu este în ordine cu acest fruct.

Nervurile prezente în miezul pepenelui trebuie să fie de culoarea fructului, nicidecum albe.

Încercaţi să puneţi pepenele într-un vas cu apă. Dacă acesta se va ridica la suprafața apei înseamnă că fructul poate fi consumat, în cazul în care acesta se lasă la fundul vasului nu este recomandat a fi consumat.

Puneţi o singură picătură pe miezul pepenelui roşu. Dacă aceasta se va colora şi va rămâne de nuanţă maro înseamnă că este totul în regulă, fructul

poate fi consumat. Dacă însă picătura se colorează în nuanţe de verde sau albastru înseamnă că ceva nu este în regulă.

Dacă pepenele roşu sau galben lăsat peste noapte în frigider rămâne lipicios, acesta este încă un semn de conţinut crescut de nitraţi. Dacă acesta se usucă puţin înseamnă că poate fi consumat fără grijă.

Ultimele stiri

Parteneri