luni, noiembrie 28, 2022

În România, sistemul sanitar nu se ridică la standardele europene, iar acest lucru se reflectă în rata de mortalitate infantilă. Anual, zeci de bebeluși au de suferit deoarece spitalele nu sunt dotate în mod corespunzător, iar prea mulți își pierd viața.

Sistemul sanitar nu este actualizat la nevoile românilor. Tehnologia a evoluat, iar oamenii au nevoie din ce în ce mai mult de sprijinul medicilor.

Te-ar mai interesa: Alertă sanitară! Experimentul secret cu care cerce...

Din nefericire, realitatea este cruntă atât pentru copii, cât și pentru adulți, însă rata de mortalitate infantilă este dublă față de media europeană, niste cifre cu adevărat îngrijorătoare.

În curând, autoritățile speră să schimbe acest lucru.

Rata de motalitate infantilă, dublă față de media europeană

România înregistrează o rată a mortalității infantile dublă față de media europenă. Majoritatea centrelor de neonatologie nu au locuri suficiente, iar dotările nu sunt corespunzătoare, a declarat președintele Fundației OMV Petrom, Ana Maria Mihăescu.

În acest context, fundația a anunțat lansarea unui proiect în valoare de 2 milioane de euro, scopul fiind reducerea mortalității infantile, comunică RRA.

Te-ar mai interesa: De ce e bine să mănânci semințe de floarea-soarelu...

Un fond în valoare de 1 milion de euro pentru proiecte care vor fi gestionate de Organizația Salvați Copiii România, prin care ne propunem să ridicăm nivelul de echipare a maternităților din România, investiția într-o unitate mobilă de terapie intensivă, specializată pentru transportul pacienților critici neonatali, care va funcționa sub serviciul 112 și va fi operată de ATI Marie Curie din București și a treia linie este o investiție în dotarea a șase elicoptere SMURD cu incubatoare de ultimă generație, la standarde europene”, a explicat Ana Maria Mihăescu.

Te-ar mai interesa: Gripă, VSR sau COVID? Ce ar trebui să știe părinți...

Dotarea Spitalului Marie Curie din capitală și elicopterelor SMURD se realizează cu ajutorul Asociației Inima Copiilor.

Doar anul trecut peste 1700 de nou-născuți au fost transferați cu autospeciale SMURD către alte spitale, în timp ce 300 dintre ei au fost duși cu elicopterele, a declarat șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private