vineri, iunie 2, 2023

Cercetătorii au descoperit un nou virus în Europa, asemănător cu virusul Ebola. Primele 3 cazuri au fost deja depistate în U.K. Rata de mortalitate este de 40%.

O femeie din Marea Britanie, se pare, a fost diagnosticată după ce a acuzat simptome asociate. Ea se află în stare stabilă, fiind internată în Spitalul Royal Free unde primește îngrijiri de specialitate în Londra.

Medicii aseamănă acest virus cu Ebola, deoarece simptomele manifestate în primele zile de infectare sunt aproape la fel. Totuși, virusul nu poate fi transmis cu ușurință între persoane, conform Mirror.

Te-ar mai interesa: ”De ce mă înțeapă inima?” Stresul, atacul de panic...

Rata de mortalitate a virusului, 40%

”Nu se răspândește cu ușurință între oameni, iar riscul general pentru public este foarte scăzut”, a spus Dr. Susan Hopkins, consilier medical șef la UKHSA.

Febra Crimeea-Congo este o boală virală ce se transmite, de obicei, de la căpușe și de la animalele de fermă, în țările în care boala este endemică. De curând, femeia s-a întors dintr-o călătorie din Asia Centrală.

Este al treilea caz depistat

”Febra hemoragică Crimeea-Congo este o febră hemoragică virală transmisă, de obicei, de căpușe.

Poate fi contractată și prin contactul cu țesuturi animale virale (țesuturi animale în care virusul a intrat în sânge) în timpul și imediat după sacrificarea animalelor.

Te-ar mai interesa: Satisfacția sexuală scăzută la bărbații de vârstă ...

Focarele de CCHF constituie o amenințare pentru serviciile de sănătate publică, deoarece virusul poate duce la epidemii, are o rată ridicată de mortalitate (10-40%), poate duce la apariția unor focare în spitale și în unități sanitare și este dificil de prevenit și de tratat.

CCHF este endemică în toată Africa, în Balcani, în Orientul Mijlociu și în Asia”, a spus OMS.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private