vineri, septembrie 30, 2022

Ministrul Sănătății a declarat, în urmă cu puțin timp, că dorește să aibă o discuție cu managerii de spitale unde au loc proteste. Angajații anumitor spitale au declanșat proteste, nemulțumirea fiind legată de diminuarea sporurilor.

Sorina Pintea spune că trebuie aplicată o lege, iar prin această lege au existat şi majorări importante ale salariilor medicilor, informează news.ro.

Te-ar mai interesa: Un medic chirurg avertizează: Persoanele cu varice...

„Am chemat managerii să avem o discuţie, cu managerul Spitalului Bagdasar Arseni deja m-am întâlnit şi revizuit acordarea sporurilor. Nu cred că vor mai fi probleme deosebite. Noi aplicăm o lege şi există şi scăderi pe care încercăm să le echilibrăm”, a declarat Sorina Pintea, luni dimineaţă, la Digi 24.

Domnia sa a spus că în privinţa acordării sporurilor este vorba despre interpretarea corectă a legii şi despre modul în care managerii spitalelor ştiu să gestioneze fondurile.

„Trebuie să aplicăm o lege şi să avem în vedere că aceeaşi lege a dus şi la majoări, la creşteri salariale importante pentru medici şi asistenţi medicali. Este vorba până la urmă de interpretarea corectă a legii şi din acest motiv am ales să discut cu fiecare manager să vedem care sunt modalităţile de aplicare şi să îi rog să vadă modul în care s-au repartizat sporurile, dar nu este obligatoriu ca toata lumea să ia sporuri maxime”, a adăugat ministrul Sănătăţii.

Te-ar mai interesa: Prințul George, replică regală pentru un coleg car...

Sute de angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă din Craiova au întrerupt lucrul şi protestează, luni dimineaţă, în curtea unităţii medicale, reclamând că le-au fost diminuate sporurile cu până la 50%. Un protest spontan are loc și la Spitalul Bagdasar Arseni din Capitală, unde câteva zeci de persoane au ieșit în curtea unității și reclamă scăderea veniturilor.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private