Sari la conținut

Cât rezistă coronavirusul pe haine. Medic român: În valul al treilea al pandemiei de coronavirus vor fi afectați mai mult tinerii

Cât rezistă coronavirusul pe haine. Medic român: În valul al treilea al pandemiei de coronavirus vor fi afectați mai mult tinerii

Un studiu al cercetătorilor britanici are directă legătură cu măsurile de prevenție împotriva pandemiei de coronavirus.

Conform rezultatelor unor teste realizate pe mai multe tipuri de ţesături, specialiştii spun că virusul rezistă cel mai mult pe poliester, 72 de ore. În timp ce pe bumbac rezistă doar 24. de ore.

Vestea bună este că virusul este distrus prin spălare, chiar şi fără detergent, la o temperatură de 67 de grade.

Semnal de alarmă al medicilor români: În valul al treilea al pandemiei de coronavirus vor fi afectați mai mult tinerii

Radu Țincu, medic ATI la Spitalul Floreasca din București, a declarat pentru Digi24 că în valul al treilea al pandemiei de coronovirus, cei care vor fi afectați mai mult vor fi tinerii. Tocmai de aceea, măsurile de prevenție trebuie să fie mai riguroase.

„Cred că va fi un al treilea val diferit față de cele din 2020. Pentru că atunci aveam toată populația expusă riscului. În acest moment, grupele vulnerabile sunt oarecum securizate prin vaccin. Cred că vom avea un număr de cazuri în creștere la populația tânără, care încă nu a fost imunizată.

Avem o nouă varianta virală, varianta britanică, care în mod sigur circulă în România intracomunitar, o variantă virală cu o transmisibilitate mult mai ridicată. Anticipez că va fi o accelerare a transmiterii în rândul comunităților de persoane tinere. Și acest lucru nu va avea un impact așa mare cum a fost în septembrie-octombrie anul trecut asupra sistemului de terapie intensivă.

Sigur că, odată ce numărul de persoane tinere îmbolnăvite de COVID va crește și vom avea mii de persoane diagnosticate pozitiv. Va exista și un procent redus de oameni care vor dezvolta și forme severe”, a declarat medicul Radu Țincu.

Carmen Alecu
Alecu Carmen

Absolventă de Jurnalism. Am inceput sa lucrez in presa in 2000, la Abracadabra. A urmat Acasa Magazin. Dupa o pauza de cativa ani, am reinceput sa lucrez la EVZ. A urmat EvzMonden si InfoActual. La Doctorul Zilei lucrez din noiembrie 2020.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel