miercuri, decembrie 2, 2020
Virgil Munteanu

Durata de viață a unei persoane este dictată de înălțime, arată studiile, iar în acest caz, mai mult nu înseamnă neapărat mai bine.

Înălțimea variază de la om la om în funcție de factorii de mediu, dietă și poziția geografică, iar oamenii scunzi ar putea fi mai avantajați. Cercetătorii francezi cred că acestora le lipsește hormpon de creștere care se credea înainte că ar acționa ca o pilulă anti-îmbătrânire.

Aceștia au demonstrat că șoarecii de laborator mai scunzi, cărora le lipsește o copie a genei IGF-1 trăiesc cu 26% mai mult decât cei care o au.

Sunt mai longevivi și cei care au o dietă scăzută în carbohidrați. Pe de altă parte, un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Oxford, publicat în Psychiatry Research, arată că persoanele scunde nu au încredere în cei din jur şi sunt predispuse la paranoia. Un alt fenomen psihologic declanşat de diferenţa de înălţime este complexul lui Napoleon, care ar face persoanele scunde, în special bărbaţii, să se comporte agresiv şi să aibă tendinţe dominatoare.

Parteneri