miercuri, iulie 28, 2021

Alte două decese provocate de varianta Delta au fost înregistate în România. Pacienții nu erau vaccinați împotriva coronavirusului, deși aveau condiții medicale preexistente. 

Varianta Delta este cea

mai periculoasă mutație descoperită, având capacitatea de a se răspândi foarte repede. Aceasta este cu 60% mai contagioasă decât tulpina Alpha, care este, la rândul ei, cu 50% mai contagioasă decât varianta originală a virusului SARS-CoV-2.

Varianta Delta a făcut alte două victime

Încă doi romani infectaţi cu varianta Delta a SARS-CoV-2, care și-au pierdut, din păcate, viața. Vorbim de un bărbat din Bacău, doi bărbați din Bacău, de 35, respectiv, 62 de ani, care au fost în Finlanda. Cei doi pacienți nu erau vaccinați împotriva COVID-19, anunță Digi 24, citat de Rador.

De altfel, la nivelul județului

Bacău discutăm despre un focar cu 6 cazuri în cadrul unei familii. În România au fost confirmate până acum 57 de infectări cu tulpina Delta în 9 județe din țară, cele mai multe sunt înregistrate în Ilfov, Argeș și București.

Vaccinarea, singura soluție de a ne proteja împotriva tulpinilor

„Ce observăm cu toţii este că în ciuda creșterii numărului de cazuri, nu a crescut rata de internare și nu a crescut numărul de decese şi decesele care s-au înregistrat majoritatea, practic peste 99%, sunt la persoane nevaccinate.

Deci aici ne aduce ca beneficii foarte-foarte mari vaccinarea, pentru

că noi limităm consecințele acestei pandemii și anume oameni care ajung în spital, oameni care fac forme grave de boală și oameni care își pierd viața din cauza acestei maladii”, explică Valeriu Gheorghiță, medic și coordonator al campaniei de vaccinare anti-COVID în România.

Persoanele care au trecut prin boală nu sunt protejate de varianta Delta

„Practic, o persoană pozitivă, testată pozitiv, un bolnav care este infectat cu această tulpină Delta poate să genereze încă șase-șapte cazuri secundare.

Asta înseamnă o rată de atac foarte crescută a bolii în rândul populației și mai ales în

rândul populației, evident, neimunizată, populație nevaccinată.

O altă caracteristică este aceea de a scăpa parțial de sub efectul protector al anticorpilor neutralizanți, care sunt dobândiți ca urmare a trecerii prin boala naturală, pentru că știm și asumam faptul că o persoană care a făcut infecția o dată este protejată cel puțin o vreme – trei luni, şase luni, opt luni – de riscul de reinfecție, însă ce știm este că această variantă Delta reduce activitatea neutralizantă a anticorpilor obținuți prin trecerea prin boala naturală cu alte variante virale cu 20 până la 50%.

Ca

atare, un om care a trecut printr-o infecție cu o altă variantă virală are un risc de până la 50% să se reinfecteze cu această variantă Delta”, adaugă medicul, potrivit Rador.

 

Ultimele stiri

Parteneri