sâmbătă, mai 28, 2022

Un nou studiu atestă că persoanele infectate cu tulpina britanică a noului coronavirus dezvoltă simptome diferite față pe persoanele infectate cu varianta originală. Tulpina britanică este, de asemenea, predominantă. Autoritățile atrag atenția că aproximativ 70% dintre persoane sunt infectate cu această variantă, la nivel național.

Tulpina britanică a virusului SARS-CoV-2 este mult mai contagioasă, fiind asociată cu dezvoltarea noului val pandemic. De asemenea, medicii susțin că odată cu apariția și răspândirea variantei britanice, tot mai mulți copii și tineri ajung la spital cu forme medii sau grave de Covid-19, deși nu suferă de comorbidități.

Te-ar mai interesa: Nu consuma aceste alimente dacă suferi de reflux g...

Astfel, numeroasele infectări pun din nou presiune pe sistemul sanitar din România, deja suprasolicitat în ultimul an, din cauza contextului pandemic actual.

Ce simptome diferite manifestă persoanele infectate cu tulpina britanică a noului coronavirus

Potrivit cercetărilor efectuate de Oficiul pentru Statistici Naționale din Marea Britanie, persoanele care au contractat noua tulpină a coronavirusului sunt predispuse să manifeste simptome ”clasice”, precum tuse sacă și febră, decât pierderea gustului și a mirosului, anunță Digi World.

Descoperirile provizorii au fost publicate într-un raport ce a fost realizat prin chestionarea unor persoane infectate cu noul coronavirus din Marea Britanie.

Te-ar mai interesa: Cazul halucinant a medicului care a anunțat variol...

„Oamenii testați pozitiv pentru noua variantă a coronavirusului au raportat simptome clasice, însă foarte puțini dintre ei s-au plâns de pierderea mirosului ori a gustului.”, arată cercetarea respectivă.

Potrivit acestei cercetări, persoanele infectate cu varianta Kent, așa cum este numită noua tulpină a coronavirusului, se confruntă cu tuse persistentă, dureri în gât, oboseală și dureri musculare.

Te-ar mai interesa: Mit dezmințit: suplimentele de vitamina D nu previ...

Deocamdată, însă, nu există informații privind diferențele în ceea ce privește simptomele gastrointestinale, dificultăți în respirație și dureri de cap.

Principalele simptome ale variantei originale a coronavirusului erau febra ridicată, tuse seacă și pierderea mirosului și a gustului.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private