sâmbătă, iunie 25, 2022

A fost lansată în România încă o asigurare de sănătate privată, un produs complet și flexibil, care pune accent pe prevenție și care încurajează un stil de viață sănătos, cu sport și alimentație corectă.

România este pe ultimul loc în Europa în privința asigurărilor medicale de sănătate. În timp ce cheltuiala medie cu asigurările private de sănătate în Europa este de 203 euro/persoană, în România aceasta este de numai 0,4 euro/persoană (www.insuranceeurope.eu).

Te-ar mai interesa: Dormi cu luminile aprinse? Te poate face diabetic ...

Românii sunt preocupați de sănătate: 75% spun că sănătatea este foarte importantă pentru ei, dar numai 48% caută servicii și produse care îi ajută să aibă un stil de viață sănătos, arată un studiu realizat de GfK.

”Piața asigurărilor private de sănătate se află încă la un nivel foarte redus în România. Estimăm o creștere anuală de 20%-30% în viitor, bazată pe nevoia românilor de a beneficia de servicii medicale de calitate la prețuri accesibile. Lansarea noului nostru produs de asigurare de sănătate este susținută de experiența noastră din Austria, unde UNIQA este lider pe această piață, deținând chiar și clinici private proprii”, spune Franz Weiler, CEO UNIQA Asigurări.

Te-ar mai interesa: Spanacul, un „super aliment”. Nutriționist român: ...

„Sănătatea este cel mai important lucru pentru noi toți și considerăm că o asigurare nu ar trebui să se rezume doar la tratarea îmbolnăvirilor sau a accidentelor, ci să cuprindă și acoperiri care să ajute la prevenirea acestora. De aceea am creat un pachet de prevenție holistică, unic în piață, pe care îl oferim gratuit clienților noștri. Acesta include o ședință de nutriție la una dintre clinicile specializate partenere, o ședință cu un antrenor personal de fitness la una dintre sălile de sport partenere și eventuale reduceri la serviciile ulterioare, atât la clinicile de nutriție, cât și la sălile de sport. În plus, oferim o reducere de 5% din prima de asigurare clienților care, la data încheierii poliței iMed, dețin un abonament activ la o sală de fitness”, spune Cristina Netea, Manager Produs în cadrul UNIQA Asigurări.

Te-ar mai interesa: Dietă Iulia Albu: Am o singură zi pe săptămână în ...

Alte beneficii oferite de iMed:

  • rețea de aproape 500 de parteneri medicali în toată țara (Sanador, Anima, Gral, Synevo, Medsana, Medas etc.)
  • Call Center MedUNIQA cu echipă dedicată de medici: +40374 400 440
  • Pachet complet și inovator de servicii stomatologice
  • Pachet de analize matrimoniale inclus
  • Decontare directă a costurilor serviciilor medicale
  • Decontarea serviciilor în afara rețelei de parteneri (80%)

”Cu asigurarea iMed, clienții beneficiază de ajutor eficient oricând au nevoie, de rapiditatea despăgubirii și de garanția calității serviciilor. Clienții își fac asigurarea, apoi e simplu: doar sună la Call Center. Noi facem programarea la clinica medicală pe care o preferă, apoi tot noi ne ocupăm de decontarea serviciilor medicale. În plus, produsul poate fi personalizat în funcție de nevoi și buget”, explică Iuliana Rusei.

Te-ar mai interesa: Depresie după avort spontan: 5 moduri de a face fa...

Call Center-ul MedUNIQA este disponibil de luni până vineri, în intervalul 9:00-20:00 și, pe lângă programări medicale, o echipă de medici oferă suport persoanelor asigurate în cazul în care au o problemă medicală și nu știu către ce specialitate ar trebui să se îndrepte sau pentru situația în care pur și simplu au nevoie de un sfat medical.

Conform studiului GfK, 75% dintre români spun că sănătatea este foarte importantă pentru ei, dar numai 48% caută servicii și produse care îi ajută să aibă un stil de viață sănătos. În lista valorilor personale, ”a fi în formă bună fizică și mentală” este menționat de 75% dintre respondenți. Top 3 valori personale este ocupat de: a-i ști în siguranță pe cei dragi, a trăi fără grija banilor și a face lucruri de plăcere.

Te-ar mai interesa: Simptomele atacului de cord. Organismul trimite se...

Sănătatea este percepută ca o cauză de stres și ca un motiv de grijă pentru 32% dintre români. Sănătatea este clasată pe locul 2 într-o ierarhie de 15 potențiale cauze de stres. Informațiile fac parte din GfK Consumer Lifestyle, un studiu sindicalizat despre valorile personale și stilul de viață al românilor care locuiesc la orașe. Studiul a fost realizat pe un eșantion de 1.028 respondenți, reprezentativ pentru populația urbană peste 15 ani.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private