Mai multe studii au demonstrat beneficiile extraordinare ale ciocolatei. Un cercetător în neuroștiințe a numit-o ”Alimentul anului 2014” și susține că e sănătos să mâncăm zilnic acest desert delicios.
Acum, un nou studiu arată că cicolata ar reduce riscul de diabet. Au fost analizate date de la 8000 de persoane și s-a descoperit că cei care mâncau ciocolată o dată pe lună, aveau un risc mai sczut de diabet. Persoanele care mâncau de patru ori pe săptămână ciocolată își scădeau riscul de diabet cu 13%.
Ciocolata neagră, cea mai sănătoasă
Toate beneficiile se datorează principalului ingredient din ciocolată-cacao- de aceea cu cât conține mai multă, cu atât mai bine. O ciocolată sănătoasă trebuie să conțină minimum 75% cacao.
Un pătrățel de ciocolată neagră după masă, ajută la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge și senzația de sațietate se va menține mai mult timp, așa că nu vei mai fi tentat să iei gustări.
Potrivit recomandărilor, porția de ciocolată nu trebuie să fie mai mare decât vârful degetului mare.
Horoscopul zilei de sâmbătă, 4 mai 2024, spune că nativii zodiacului vor avea parte de…
Potrivit nutriţioniştilor, este un mit că valorile colesterolului cresc foarte mult după consumul de ouă,…
Nadia Comăneci, sportiva simbol a gimnasticii româneşti din toate timpurile, a dezvăluit o rețetă specială…
România a atras atenția NASA și a întregii lumi datorită unor imagini spectaculoase captate de…
Situată la doar 73 de kilometri de București, Mănăstirea Ghighiu este loc de pelerinaj pentru…
Ouăle fierte şi vopsite sunt un produs traditional esenţial care nu trebuie să lipsească de…