Sari la conținut

Încearcă trucul cu borcanul și nu vei mai cumpăra niciodată pâine!

paine sanatoasa
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Dr. Mihaela Bilic spune că trebuie alege pâinea care are care conține ingrediente simple, nu are E-uri, coloranți, agenți de afânare sau amelioratori de gust. Dar cum poți face acest lucru? oare nu poți să-ți faci singur pâine cu ingrediente puține? Ei bine, poți. Iată cum să faci.

,,Ce înseamnă pâine cu etichetă curată? La ce trebuie să fim atenți când căutăm o pâine de calitate? Să conțină doar ingrediente simple, fără E-uri, coloranți, agenți de afânare și amelioratori de gust. Consumatorii doresc o pâine gustoasă, care să rămână proaspătă timp de câteva zile și să nu mucegăiască.

O pâine bună înseamnă timp și răbdare

Iar aceste obiective pot fi atinse rapid și ieftin prin metode chimice. O pâine bună înseamnă timp și răbdare. Înseamnă făină de calitate și rețetă tradițională, cu maia naturală. O pâine bună reprezintă mândria brutarului și satisfacția consumatorului.

Cum arată o etichetă curată? Nu se folosesc premixuri, iar sortimentele de făină sunt enumerate individual, în ordinea descrescătoare a prezenței lor în produs. Singurul adaos care este permis este cel de semințe”, a susținut expertul.

Dr. Bilic: ,,O pâine bună are gust…”

paine facuta in casa
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro

 

Pâinea bună are un gust ușor acid, cu miez aerat și o consistență elastică

Cei mai mulți sunt atenți în special la gust și preferă o pâine dulce, pufoasă și foarte densă. Află că aceasta este cea mai nepotrivită alegere. Pâinea bună are un gust ușor acid, cu miez aerat și o consistență elastică. Doar astfel de calități îți arată produsul calitativ și bun pentru familia ta.

Rețetă de pâine sănătoasă

Dacă te-ai săturat să tot cauți pâine cu o etichetă curată, Doctorul Zilei îți propune să-ți faci singur pâine acasă. Există un truc simplu de preparare a pâinii cu ingrediente puține. Urmărește clipul postat pe Facebook și vei mânca o pâine sănătoasă.

 

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: