Sari la conținut

Pâinea vindecătoare a pustnicilor, ușor de făcut și fără coacere. Vindecă multe boli, printre care și cancerul

Pâinea vindecătoare a pustnicilor
Sursă foto: Mănâncă sănătos
Pâinea vindecătoare a pustnicilor

Painea pustniceasca nu inlocuieste Sfintele Taine si anafura, ci constituie numai baza unui regim alimentar sanatos, intalnit mai ales in viata pustnicilor. Painea pustniceasca este pusa adesea in legatura cu parintele Ghelasie de la Frasinei, care o recomanda tuturor ucenicilor sai.

Painea necoapta este un aliment simplu si sanatos, care se prepara din faina integrala sau din uruiala (macinata cu rasnita manuala si fara a se cerne), potrivit creștinortodox.

Painea naturala, necoapta este “paine adevarata”

Ingrediente:

1 kg de faina integrala (de grau sau secara, de orz, porumb, de tarate sau de ovaz)
apa

Preparare:

Se toarna treptat apa peste faina pana se obtine un aluat tare si se lasa la dospit circa 7-8 ore, dupa care poate fi consumata ca atare. Pentru a o face mai sfaramicioasa, se adauga si putin malai de porumb si putin orez. Poate fi consumata si sub forma de pesmet, in supe si ciorbe. Nu se coace. Pentru gust, aluatul poate fi amestecat cu fructe, cu seminte sau condimente.

credinta
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Hrana naturala, nepreparata termic, in stare cruda

“Cei bolnavi, daca mai vreti sanatate, luati aminte. Cerealele sunt baza hranei. Siliti-va sa recastigati hrana din cereale si veti redescoperi ce inseamna adevarata mancare. Incepeti cu grau macinat casnic integral, fara cernere si fara falsificari de preparatie. Folositi apoi toate cerealele: ovaz, secara, porumb, orz, hrisca, mei, orez”, indeamna parintele Ghelasie in cartea sa, „Taina hranei. Radacinile medicinii isihaste”.

Painea pustniceasca face parte dintr-o alimentatie naturala, care se baza pe verdeturi si fructe de padure in cazul pustnicilor.

Pita poate fi consumata alaturi de urzici, telina, patrunjel, pastarnac, conopida, gulii, sfecla rosie, salata verde, morcovi, dovlecei, seminte, alune, castane. In terminologia moderna, hrana cruda, nepreparata termic, este cunoscuta sub numele de hrana vie sau raw vegan.

In ciuda diversilor termeni, explicatia de baza este aceeasi: prin prajire, coacere sau fierbere, mineralele si vitaminele din hrana noastra se distrug, iar lipsa lor din alimentatie ne afecteaza sanatatea. De aceea nutritionistii recomanda consumul alimentelor intr-o stare cat mai naturala, fara preparare termica.

“Cerealele fierte sunt acide-vatamatoare, pe cand cele crude sunt neutre-alcaline constructive”, spune parintele Ghelasie.

Painea pustniceasca se mai numeste si paine harica, datorita foloaselor pe care le are asupra organismului. Dar pe langa faptul ca este satioasa, intr-un regim cu hrana vie, ajuta la detoxifierea completa a organismului.

Totusi se recomanda ca schimbarea de alimentatie sa se faca treptat. Cei care sufera de diverse forme de cancer sau de alte afectiuni cronice trebuie sa renunte la orice preparate din carne, la bauturile carbogazoase, la alcool, la grasimi, lactate si dulciuri.

Ce mai pot consuma in perioada acestui regim sunt muraturile de casa (fara conservanti), ardeiul iute si se recomanda un consum de minim 3 litri de apa de izvor pe zi. Tratamentul dureaza 2 luni.

Tănasă Sabina

Sabina Tanasa, este redactor la www.doctorulzilei.ro din anul 2020, a fost colaborator la despreSpa.ro, owner and founder la MobileWish.ro și la Ulei Cocos Romania - VivaCoco. Este licentiata a Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iași si ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCURESTI

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel