Sari la conținut

Incendiu la un SPITAL de Pediatrie. Părinții au fugit cu copiii în brațe

Pompieri
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Femeie reținută de poliție după ce a incendiat casele vecinilor

Din cuprinsul articolului

Incendiu la SPITAL de Pediatrie din Galați. S-au autoevacuat 50 de copii, alături de 30 de aparținători și de 20 de cadre medicale.

Oamenii legii din Galați au fost sesizați telefonic prin 112 cu privire la faptul că, la Spitalul de Urgență pentru Copii Sfântul Ioan din Galați s-a declanșat alarma de incendiu, iar la etajul 2 al clădirii, de la laboratorul de analize, se vede fum.

Incendiu la SPITAL

Potrivit pompierilor, flăcările au pornit de la un corp de iluminat defect.

Ieri, în jurul orei 16.00, la fața locului au ajuns atât echipaje de poliție, cât și din cadrul ISU Galați, iar după intervenția celor din urmă s-a stabilit faptul că alarma de incendiu s-a declanșat din cauza unui scurtcircuit la o lampă de iluminare, amplasată în plafon, care a degajat fum, fără flacără.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime. În cauză se va întocmi dosar penal pentru distrugere din culpă.

Amintim că un incendiu asemănător a izbucnit joi, 6 octombrie, la Spitalul de Copii din Galați. Pacienții din mai multe saloane au fost evacuați. Fumul gros a fost ieșit din bucătăria unității medicale.

Potrivit ISU Galați, incidentul a fost anunțat la numărul unic de urgență 112. Apelantul a spus că fumul a fost văzut ieșind din bucătăria Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Ioan” Galați. Din primele informații, totul ar fi pornit de la corp de iluminat stricat.

La fața locului s-au deplasat două autospeciale cu apă și spumă, o echipă de la descarcerare, o autoscară, echipajul SMURD tip C și echipajul SMURD tip B de la Detașamentul de Pompieri Galați.

 „A ars un corp de iluminat si s-au autoevacuat 85 de persoane din care: 41 copii, 33 părinți, opt asistente medicale, o îngrijitoare, două infirmiere”, a transmis ISU Galați, potrivit adevărul.ro.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel