marți, august 9, 2022

Vaccin universal. Cum ar fi dacă te-ai putea vaccina o singură dată și să rămâi protejat împotriva gripei sau a COVID-19 toată viața? Pe lângă confortul personal, costurile legate de sănătatea publică ar fi reduse semnificativ. Se lucrează deja pentru atingerea acestor obiective înalte.

Institutul Național de Sănătate (NIH) din SUA lucrează la un vaccin universal antigripal iar cercetările lor avansat suficient încât să înceapă studiile pe oameni, scrie medicalnewstoday.com. Noua formulă a serului, numită BPL-1357, conține o varietate de virusuri de gripă aviară atenuate, concepute pentru a acoperi orice tulpină nouă care este probabil să apară în următorii ani. De asemenea, este posibil ca vaccinul să fie disponibil sub formă de spray nazal.

Te-ar mai interesa: Adrian Marinescu rupe tăcerea despre valul 7! „Nou...

Vaccinul universal COVID

Separat, Pfizer-BioNTech a anunțat că testele clinice ale vaccinurilor de generație următoare vor începe mai târziu în acest an. Deoarece COVID-19 este o boală relativ nouă, cercetările în acest domeniu sunt mai complexe. Vaccinurile COVID-19 își pierd eficacitatea pe măsură ce virusul SARS-CoV-2 suferă mutații în timp. Pentru a evita acest lucru, un vaccin universal poate avea componente care sporesc producția de celule T pentru a proteja împotriva bolilor severe sau ar putea folosi o abordare care protejează împotriva cât mai multor tulpini.

Un avantaj potențial al unui vaccin universal împotriva coronavirusului este protecția împotriva oricăror tulpini noi.

Te-ar mai interesa: Dr. Mihaela Bilic: Ce tip de pâine să alegem și de...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private