luni, ianuarie 18, 2021
Irina Lungu

Ei sunt din ce în ce mai aproape de testarea unui vaccin pentru COVID-19. După ultimele date oficiale,  autorităţile locale au raportat 20 de decese din cele peste 5 mii de contaminări aici, iar Israel este țara care va începe testarea unui vaccin pentru Covid-19, boala care apare în urma infectării cu noul coronavirus.

Directorul Institutului israelian pentru Cercetări Biologice, Shmuel Shapira, l-a informat pe premierul Benjamin Netanyahu în legătură cu progresele seminificative în proiectarea unui prototip de vaccin şi că institutul pregăteşte începerea testării pe animale.

Săptămâna trecută, într-o rară declaraţie publică, Eran Zahavi, directorul Departamentului de Inovaţie al institutului, a afirmat că activitatea s-a concentrat asupra noului coronavirus, pentru dezvoltarea unui vaccin şi cercetări pentru posibile tratamente, potrivit Rador.

Ministerul Sănătăţii din Israel a anunţat aseară târziu peste 5 mii de cazuri COVID-19, s-au înregistrat 20 de decese legate de coronavirus. Guvernul intenţionează să impună un blocaj total asupra oraşelor şi cartierelor în care numărul persoanelor infectate continuă să crească. În prezent, rata şomajului este aproape 24%, a crescut de la 4%, cât era la începutul lunii martie.