Sari la conținut

Începe vaccinarea anti-Covid a femeilor însărcinate. Vaccinurile se vor administra în funcţie de starea sarcinii

Sfaturi utile pentru viitorii părinți. Ce trebuie sa știe
Sursa foto: freepik.com
Găsirea unui pediatru bun este esențială pentru asigurarea îngrijirii optime a copilului tau.

Începe vaccinarea anti-Covid a femeilor însărcinate. Vaccinurile se vor administra în funcţie de starea sarcinii.

După ce mai multe studii au semnalat că gravidele bolnave de Covid fac forme mai grave, femeile însărcinate au fost incluse în grupa de risc.

Începe vaccinarea anti-Covid a femeilor însărcinate

Austria a hotărât că va începe vaccinarea anti-Covid a femeilor însărcinate de la jumătatea lunii mai, devenind prima țară din Uniunea Europeană (UE) care adoptă o astfel de măsură.

Această hotărâre are ca scop evitarea unor posibile complicaţii în timpul sarcinii ca urmare a infectării cu SARS-CoV-2, relatează EFE, potrivit Agerpres. Potrivit responsabilului pe probleme de sănătate din Viena, Peter Hacker, gravidele se vor putea vaccina împotriva noului coronavirus începând din săptămâna a 13-a de sarcină.

Vaccinurile se vor administra în funcţie de starea sarcinii, având prioritate gravidele cu sarcină avansată

Studiile arată că riscul de a se infecta cu Covid nu este mai mare la femeile însărcinate. Dar gravidele care se infectează dezvoltă cu mai mare frecvenţă complicaţii comparativ cu femeile din aceeaşi grupă de vârstă, care nu sunt însărcinate.

Un studiu realizat la sfârşitul lunii aprilie şi la care au participat 100 de experţi din 18 ţări a ajuns la concluzia că infectarea cu SARS-CoV-2 creşte cu 50% riscul de complicaţii în timpul sarcinii pentru mamă şi copil, potrivit sursei citate.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: