joi, august 11, 2022

La Siena International Photo Awards (SIPA) 2021, o fotografie sfâșietoare a unui tată sirian cu fiul său tânăr născut fără membrele superioare sau inferioare a câștigat fotografia anului.

Mehmet Aslan, un fotograf turc a realizat această imagine intitulată „Încercările vieții”, lângă granița cu Siria, în districtul Reyhanli din Hatay, o provincie din Turcia.

Tatăl acestui băiețel, Munzir, și-a pierdut piciorul drept când o bombă a fost aruncată în timp ce se plimba printr-un bazar din Idlib, Siria. Fiul său, Mustafa, s-a născut fără membre inferioare sau superioare din cauza tetra-ameliei, o afecțiune congenitală cauzată de medicamentele pe care mama lui Zeynep a trebuit să le ia după ce s-a îmbolnăvit de gazul nervos eliberat în timpul războiului din Siria. Mustafa va avea nevoie în viitor de proteze electronice speciale care, din păcate, nu sunt încă disponibile în Turcia.

Te-ar mai interesa: Vaccinare urgentă împotriva poliomielitei. Virusul...

Fotografia a primit premiul „Fotografia anului”, după ce a fost fost selectată din zeci de mii de imagini din 163 de țări care au concurat la Siena International Photo Awards 2021 (SIPA). Concursul acordă premii pentru 11 categorii.

Puteți urmări aici galeriile foto cu toți câștigătorii din 2021.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private