marți, octombrie 26, 2021

Închiderea magazinelor mai devreme e o măsură cu care nu e de acord nici Ștefan Voinea, consilierul onorific al ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu. El susține că închiderea mai devreme a magazinelor

nu se găsește printre măsurile eficiente împotriva răspândirii coronavirusului și că, din contră, ar putea avea efect invers.

În schimb, cele mai eficiente măsuri ar fi interzicerea întâlnirilor în grupuri mici și închiderea școlilor, potrivit studiilor amintite de Ștefan Voinea.

Închiderea magazinelor nu e de ajutor

“Am făcut un review rapid al studiilor cu privire la intervențiile non-farmaceutice (NPIs) care funcționează în prevenirea răspândirii COVID-19. Nu am găsit absolut nimic care să indice faptul că reducerea orelor de funcționare a magazinelor ar fi de ajutor. Un timp

de funcționare mai restrâns înseamnă șanse mai mari de a genera aglomerație, deci risc mai mare de infectare.

Un studiu din Nature Human Behaviour afirmă că eficacitatea cea mai bună în oprirea răspândirii virusului ar avea-o interzicerea întâlnirii persoanelor în grupuri mici (small gathering cancellation) și închiderea instituțiilor educaționale (closure of educational institutions)”, a scris Ștefan Voinea pe Facebook.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor.

Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Ultimele stiri