Sari la conținut

Andreea Moldovan consideră că românii ar trebui să se autoeduce. „În Elveția sau în alte țări, în epoca pre-pandemie magazinele se închideau la ora 19:00. Și nu se mai comenta”

privind carantina națională

Andreea Moldovan consideră că românii ar trebui să se autoeduce. „În Elveția sau în alte țări, în epoca pre-pandemie magazinele se închideau la ora 19:00. Și nu se mai comenta”.

Andreea Moldovan este de părere că românii nu ar trebui să plângă de faptul că magazinele se închid mai devreme. Secretarul de stat în Ministerul Sănătății Andreea Moldovan a declarat, potrivit Digi24, că ar fi bine ca oamenii să meargă la magazin o dată pentru mai multe alimente. Și că ar fi ideal ca aceștia ar fi bine să cumpere mai multe alimente o singură dată, nu să meargă pentru câte un aliment de mai multe ori, având în vedere contextul pandemic.

Andreea Moldovan consideră că românii ar trebui să se autoeduce

„Cred că trebuie să ne autoeducăm noi, să mergem o dată, bine, la magazin, pentru mai multe lucruri. Mă gândesc la mama mea, de exemplu. Merge, sau mergea în fiecare zi la magazin să își ia o bucățică de ceva. Mai mult pentru partea de socializare.

Tocmai acest lucru nu ni-l dorim acum, pentru că aici este riscul. Se pot face cumpărături online, se poate cumpăra o dată pe săptămână tot ce ai nevoie pentru că nu îți trebuie atât de mult, de fapt.

Dacă stai să te gândești, nu îți trebuie foarte multe lucruri să te hrănești cum trebuie. Se poate merge la ore de dimineață”, a declarat Andreea Moldovan.

„Mi-e lehamite de COVID. Dar nu avem ce face, încă mai trebuie să strângem din dinți și să respectăm regulile”

Secretarul de Stat în Ministerul Sănătății a dat exemplul Elveției, unde magazinele se închideau înainte de ora 19:00 chiar și înainte de pandemie.

„De ce nu ne gândim că în Elveția sau în alte țări, în epoca pre-pandemie magazinele se închideau la ora 19:00. Și nu se mai comenta nimic. Și nu existau magazine deschise duminica și nici sâmbăta după ora 14:00. Drept pentru care ne-am obișnuit fiecare ca dimineața, înainte de serviciu, să ne luăm atunci ce ne trebuia, să lăsăm acasă, după care să mergem la locul de muncă.

Sunt niște comportamente care trebuie să fie schimbate. Pentru că situația de acum este o situație absolut particulară, care necesită reguli suplimentare și noi de joc.

Cred că siguranța și protecția este ceea ce ar trebui să domine și în acest an.

Se va încheia această nebunie de pandemie. Ne-o dorim cu toții, ne-am săturat. Nu mai dorim COVID. Mi-e lehamite de COVID. Dar nu avem ce face, încă mai trebuie să strângem din dinți și să respectăm regulile”, a mai spus Andreea Moldovan.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: