Sari la conținut

Închiderea microstației de ambulanță din Poiana Brașov: O amenințare la adresa siguranței în sezonul de schi

Închiderea microstației de ambulanță din Poiana Brașov este o decizie controversată. Cu doar câteva săptămâni înainte de începerea sezonului de schi, microstația de ambulanță din pitoreasca stațiune Poiana Brașov se închide pe termen nedeterminat.

Decizia, care ridică semne de întrebare asupra siguranței în perioadele aglomerate, a fost primită cu îngrijorare de către comunitatea locală și profesioniștii din domeniul medical.

Închiderea microstației de Ambulanță din Poiana Brașov. Problemele Generale

Situată la poalele Munților Carpați, Poiana Brașov atrage anual mii de turiști, în special în sezonul de iarnă. Închiderea microstației de ambulanță ridică îngrijorări legate de timpul de răspuns la cazurile de urgență, având în vedere condițiile dificile ale drumului către stațiune.

Georgiana Toflea, președinta grupului sindical „Solidaritatea Judeţeană SAJ Braşov”, subliniază importanța microstației:

„Dacă stăm să ne gândim la un număr mediu de intervenții pe zi, undeva la 15-20 de intervenții, noi suntem ajutați pe partea de Poiana Brașov și de colegii de la SMURD. SMURD-ul are în Poiana Brașov două echipaje de prim ajutor și noi o ambulanță cu asistent și ambulanțier.”

Doctorul zilei a scris despre bilanțul îngrijorător al acciedentelor petrecute pe pârtiile din Poiana Brașov.

Ce impactul are închiderea microstației de Ambulanță asupra siguranței în perioadele de vârf

Cu o șosea aglomerată și sinuoasă către Poiana Brașov, timpul de intervenție devine crucial în situațiile de urgență. În anii precedenți, exista o gardă permanentă, inclusiv cu medic, în perioadele de vârf, asigurând un răspuns rapid. Închiderea microstației ar putea conduce la prelungirea timpii de intervenție, punând în pericol siguranța pacienților, a celor ce se poat accidenta pe partia de schi sau cei care se imbolnăvesc în stațiune din diverse motive. O simplă enterocolită poate deveni în unele cazuri extrem de gravă și care necesită o intervenție rapidă.

ambulanta
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Motivul închiderii și lipsa unui punct de vedere clar

Deși speculațiile sugerează că închiderea ar putea fi legată de costurile ridicate, Radio România Brașov FM nu a reușit să obțină un punct de vedere oficial de la conducerea Serviciului Județean de Ambulanță. Aceasta lasă loc pentru întrebări și neliniști în comunitatea locală și printre turiști.

Închiderea microstației de ambulanță în Poiana Brașov cu atât de puțin timp înainte de sezonul de schi ridică semne de întrebare cu privire la prioritățile în siguranța comunității și necesitatea unei abordări responsabile în asigurarea asistenței medicale de urgență. Comunitatea și turiștii așteaptă cu nerăbdare clarificări și soluții pentru a menține un mediu sigur în acest loc frumos și popular.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.