Sari la conținut

Incident bizar la Spitalul Municipal Hunedoara. O asistentă medicală a sărit pe geam

controale in spitale
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
controale in spitalele din Capitala

O angajată de la Spitalul Municipal Hunedoara a sărit de la etajul doi al unității medicale. Oamenii legii au deschis au descins la fața locului și fac verificări.

Potrivit anchetatorilor, o femeie în vârstă de 59 de ani a murit, miercuri, după ce s-a aruncat în gol de la o fereastră situată la etajul al doilea al Spitalului Municipal din Hunedoara.

„La data de 28.06.2023, IPJ Hunedoara a fost sesizat despre faptul că o angajată a Spitalului Municipal Hunedoara s-a aruncat de la etajul II al clădirii unității medicale.

După cum informează Inspectoratul de Poliţie Judeţean, asistenta medicală a căzut de la o înălţime de aproximativ 12 metri. Femeia a fost în stop cardio-respirator, a fost resuscitată şi internată la secţia ATI (Anestezie Terapie Intensivă).

Asistenta medicală nu a răspuns eforturilor făcute de medici, astfel că după puţin timp a fost anunţat decesul ei. În cauză, polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracțiunii de ucidere din culpă.

Val de sinucideri în sistemul medical

În ultima perioadă, sistemul medical se confruntă cu un val de sinucideri. În urmă cu o săptămână Diana-Alexandra Saucă, o tânară din Botoșani care lupta să devină medic, s-a stins din viață.

Aceasta venise la Iași unde a urmat cu dedicare cursurile  Universității de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa” Iași. La vârsta de 26 de ani era medic rezident în cadrul Spitalului de Oncologie „Victoria”. Duminică, 11 iunie 2023, a recurs la un gest incredibil. A băut peste un litru de antigel.

„Au venit pompierii pentru că ar fi vrut cineva să se sinucidă, erau cu scara, i-am întrebat ce s-a întâmplat, dar nici ei nu știau exact… Se gândeau să nu se arunce de la etaj. Au sunat alți vecini, nu eu. Apoi nu știu ce a fost, dar au luat-o cu ambulanța. I-au spart ușa ca să ajungă la ea. Când au ajuns a trecut o fată și a spus că era lumină și băiatul stătea în genunchi… Totul s-a întâmplat cam în jurul orei 11:00.

Cât au stat în fața blocului, până să spargă ușa, era un băiat lângă pompieri, tot cam de vârsta ei, nu știm dacă era rudă sau vreun iubit, ăla stătea pe telefon… Nu știu să fi intrat cu băieții prin apartament, cred că locuia singură, în general era liniște. Doar atunci cică se auzeau țipete, înainte să sune. De atunci, de când au luat-o cu targa, nu am mai văzut-o”, a declarat o vecină citată de bzi.ro.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.