Sari la conținut

Incident grav la o școală din România. Șase elevi au ajuns la spital după ce au fost expuși la o lampă anti-covid chiar de către învățătoarea lor

Salvare
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Incident grav la o școală din România. Șase elevi au ajuns la spital după ce au fost expuși la o lampă anti-covid chiar de către învățătoarea lor

Din păcate, șase elevi de clasa a doua ai unei școli din Dobroești au ajuns la spital, după ce au fost expuși la o lampă cu ultraviolete de propria lor învățătoare.

Poliția Ilfov a anunțat că a deschis dosar penal pentru o învățătoare de lângă București, care a băgat şase elevi în spital din cauză că a prins în clasă o lampă anti-covid. În total, 17 copii s-au ales cu ochii roșii, arsuri sau piele înroșită.

Șase elevi au ajuns la spital după ce au fost expuși la o lampă anti-covid chiar de către învățătoarea lor

Lămpile au fost instalate în perioada pandemiei pentru dezinfectare, dar învățătoare le-ar fi folosit acum ca să lumineze sala de clasă.

Acum, învățătoarea este cercetată pentru vătămare corporală din culpă.

„În intervalul orar 8:30-12:00, o învățătoare din cadrul unei unități de învățământ, din localitatea Dobroești, în timp ce preda unor elevi din clasa a doua, a pus în funcțiune o lampă cu UV, context în care, 6 elevi din clasa respectivă s-au prezentat la diferite unități spitalicești pentru acordarea de îngrijiri medicale”, au transmis marți, 6 decembrie, reprezentanții Poliției Ilfov, într-un comunicat de presă.

Elevii de la școala din Ilfov au fost expuși mai bine de patru ore la razele ultraviolete emise de o lampă de dezinfecție.

Inspectoratul Școlar Ilfov a venit de urgență aici, la Școala nr.2  din Dobroești, după ce au aflat că mai mulți elevi de clasa a doua au suferit arsuri grave și leziuni la nivelul ochilor.

Copiii au acuzat că simt usturime și durere, iar unii dintre ei nici măcar nu mai pot să deschidă ochii.

„Parcă avea sânge în ochi”, explică unul dintre părinți

Deși instrucțiunile de folosire interzic categoric, învățătoarea a pornit aparatul în timp ce copiii erau în clasă.

„A fost primul caz care am auzit și noi. Am fost un pic speriate”, spune un părinte, potrivit Antena 3.

„Nu știu exact dacă se folosește la o casă, vă dați seama că se folosesc la toate, dar vedem, să sperăm că nu au urmări pe timp îndelungat. Se cojesc pe față și au dureri în gât, îi ustură ochii,”, mai spune o mamă.

„Parcă avea sânge în ochi. Am fost la medicul de familie, mi-a dat tratament de conjunctivită și nici n-am început tratamentul, că nu mai avea nimic. După aia a început să se cojească pe față”, a mai spus o mamă.

La rândul său, Inspectoratul Școlar a început verificări.

„Ne aflăm în faza în care Școala Gimnazială nr. 2 Fundeni-Dobroești a declanșat procedura de cercetare disciplinară, însemnând, mai exact ieri pe 5 decembrie”, spune un reprezentant al Inspectoratului Școlar.

Potrivit medicilor de specialitate, expunerea la radiații poate să ducă la arsuri la nivelul suprafețelor oculare roșeață, senzație de căldură locală, iar în cazul expunerii repetate se ajunge chiar și la leziuni pre-canceroase.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel