vineri, august 12, 2022

Incident grav la Spitalul din Târgu Cărbunești. Instalația de oxigen de la Spitalul din Târgu Cărbunești s-a stricat, iar pacienții sunt ventilați manual în ambulanțe. Autoritățile au activat codul roșu. Prefectul județului Gorj, Marcel Iacobescu, a declarat la Digi24 că șeful DSU, Raed Arafat, a fost informat de această situație gravă. El a afirmat că cel mai probabil situația a fost provocată de suprasolicitarea instalației.

La Secția ATI din Spitalul Târgu Cărbunești sunt 17 pacienți internați în acest moment, care au nevoie urgentă de suport respirator, dar și alte câteva zeci internate pe secții, care primeau supliment de oxigen.

Instalația de oxigen s-a defectat în această dimineață, în jurul orei 7, iar medicii și asistentele îi ventilează manual pe pacienți.

Potrivit DSU, a fost activat Planul Roșu de Intervenție la nivelul judetului Gorj și au fost trimise imediat două autospeciale pentru transport victime multiple si 4 ambulanțe SMURD cu 13 butelii de oxigen.

Te-ar mai interesa: Vremuri bune pentru aceste zodii: Care sunt nativi...

Într-o declarație pentru Digi24, prefectul județului, Marcel Iacobescu, a spus că a solicitat ambulanțe și din județele vecine, pentru a-i putea susține pe pacienți până la repararea instalației de oxigen sau până la transferul în alte spitale. Se organizează în urgență o secție de la Spitalul Județean din Târgu Jiu.

„Situația a apărut acum o oră.

Firma de mentenanță a dat ca timp de intervenție două ore. În acest moment personalul medical face tot ce e posibil ca viețile oamenilor să nu fie puse în pericol

A clacat instalația, aparatul care produce oxigen, toți bolnavii sunt lipsiți de oxigen. Luăm în calcul să evacuăm o secție de la spitalul Tîrgu Jiu pentru a aduce bolnavii, avem suport de la ambulanțe din zonă.

Te-ar mai interesa: 13 august, zi de mare sărbătoare pentru creștinii ...

Planul roșu a fost activat. L-am contactat pe Raed Arafat.

Nu știu acum de ce a căzut instalația de oxigen, dar probabil suprasolicitarea a dus la această situație.

Pacienții au fost trecuți pe tuburi de oxigen în ambulanță”, a declarat prefectul.

Știre în curs de actualizare

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private