miercuri, iunie 29, 2022

Miercuri seara, România a fost la un pas de o nouă tragedie medicală, când secția ATI a Spitalului de Copii din Iași, a luat foc. Conform comunicatelor transmise de către ISU Iași, unitatea spitalicească, în cei peste 50 de ani de funcționare nu a fost supusă până la acest moment unor lucrări de reabilitare.

ISU spune că spitalul a primit până acum patru amenzi pentru autorizație, utilizarea necorespunzătoare a fluidelor sanitare, dar și pentru fumat. Pe lângă amenzi, unitatea a primit și mai multe avertismente.

Te-ar mai interesa: Ce semne prevestesc un atac cerebral și cu o lună ...

„14 avertismente. Dintre acestea enumerăm doar câteva, neverificarea instalației electrice, instalației de stingere, hidranți interiori, uși neconforme la case de scări, depozite de materiale combustibile pe căile de rulale, serviciul privat pentru situații de urgență al spitalului neconstituit corespundător”, a spus George Onofreiasa, purtător de cuvânt ISU Iași.

Spitalul de Copii din Iași.

În acest moment este în desfășurare o anchetă pentru a stabili cauzele care au dus la declanșarea incendiului. Reprezentanții ISU spun că în momentul în care au ajuns la spital, personalul efectuase deja evacuarea pacienților.

Te-ar mai interesa: Cum și-a pierdut Ion Țiriac toți banii. Nu se aște...

„Am urcat imediat la etajul 2, erau pe hol personal medical și am întrebat dacă persoanele sunt evacuate, am întrebat inițial câte sunt, mi-au dat câteva cifre. Mi-au zis că sunt cinci copii, trei părinți și patru personal medical”, a spus George Onofreiasa.

Președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe, adeclarat, că acest corp de clădire nu a mai fost reabilitat în ultimii 50 de ani.

Te-ar mai interesa: Nutriționist: ”Diferența dintre pâinea albă și cea...

„Îi asigurăm pe toți ieșenii care au pacienți în spital că actul medical se desfășoară în condiții normale. Mulțumim ISU și cadrelor medicale că aseară la Iași a fost evitată o tragedie. La „Sf Maria” au făcut o serie de simulări și cadrele medicale au reușit să facă evacuarea acelor pacienți care erau în zona de siguranță. Corpul nu a mai fost reabilitat din ’70. Va întră în reabilitare din august”, a spus Costel Alexe.

Te-ar mai interesa: Poveste impresionantă: ”Ani de zile am crezut că n...

Sunt o serie de nereguli și aici în secția unde a izbucnit incendiul nu știm unde este instalația electrică. Categoric și „Sf. Maria” și alte spitale au nevoie de investiții. Facem eforturi pentru a ne conforma și a implementa măsurile de siguranță energetică. Spitalul e din 1970. Echipa, împreună cu doamna manager, au igenizat spațiile și azi sunt operaționale”, a adăugat șeful CJ Iași.

Te-ar mai interesa: Cum arăta Brigitte Năstase înainte de cele 19 oper...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private