joi, august 11, 2022

Cancerul este o afecțiune gravă care poate pune viața în pericol. Deși este una dintre cele mai complexe boli ale secolului, aceasta poate fi prevenită prin metode simple, la îndemâna oricui.  

Este adevărat că această afecțiune poate avea un factor de risc genetic. Cu toate acestea, în majoritatea cazurilor, cancerul se dezvoltă ca urmare a factorilor externi.

Prevenirea canceurlui se bazează pe adoptarea unui stil de viațp cât mai sănătos și echilibrat. Acest lucru include eliminarea obiceiurilor nesănătoase, precum fumatul, sau renunțarea la anumite alimente și substanțe cancerigene.

Te-ar mai interesa: Boala pentru care nu există leac: Trebuie tratată ...

Alimentele intens procesate, pline de aditivi și substanțe dăunătoare, ar trebui să fie evitate cu orice preț. În zilele noastre, când toată mâncarea provine aproape numai din comerț, este indicat să știi cum să citești eticheta.

De asemenea, analizele medicale periodice sunt un alt mod eficient de a preveni cancerul.

Principalele metode de prevenire

Coordonatorul secției de oncologie a Spitalului Județean de Urgență din Zalău, medicul Alexandru Iliescu, susține că cele mai bune metode de prevenire sunt adoptarea unui stil de viață sănătos și efectuarea analizelor medicale periodice.

A crescut îngrijorător în ultima perioadă incidența cancerului. Medicii oncologi vorbesc din nou despre importanța analizelor prin care pot fi depistate din timp aceste afecțiuni, comunică RRA.

Te-ar mai interesa: Mare sărbătoare: Primul sfânt canonizat pe pământ ...

te ferești de cancer

Potrivit acestora, factorii care duc la asemenea boli se regăsesc inclusiv în alimentație, în condițiile de muncă și în stilul de viață.

Se păstrează la nivel de țară cumva o incidenţă în ceea ce privește /…/ cancerul bronhopulmonar, cancerul colorectal, la femei cancerul mamar, cancerul de col uterin”, susține coordonatorul secției de oncologie a Spitalului Județean de Urgență din Zalău, medicul Alexandru Iliescu.

Te-ar mai interesa: Un preot cu har a zis: „Mi-a apărut Dracul și a zi...

Cancerul poate fi prevenit în anumite situații

Pe lângă faptul că trebuie să evităm alimente care se cunosc a fi cancerigene, consum de toxice și în a ne expune la medii /…/, care sunt cunoscuţi ca factori de risc, odată discutăm de prevenție prin a limita factorii de risc și o dată prin descoperirea precoce, că până la urmă un cancer descoperit într-o fază incipientă, peintr-o terapie locală este eliminat și boala este tratată”, adaugă medicul Alexandru Iliescu.

Te-ar mai interesa: Vaccinare urgentă împotriva poliomielitei. Virusul...

Din fericire, și la Spitalul Județean de Urgență din Zalău a crescut capacitatea de tratare a pacienților care suferă de cancer, mii de oameni nemaifiind obligaţi să se deplaseze la spitale și centre medicale din județele învecinate.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private