marți, ianuarie 25, 2022

La nivel național, rata de incidență a scăzut sub 10 la mia de locuitori. Acest lucru îi bucură pe specialiști, mai ales în circumstanța în care și rata de vaccinare este în continuă creștere.

La nivel național incidența cazurilor de COVID-19 a scăzut astăzi sub 10 la mia de locuitori. O evoluție pozitivă este înregistrată și în București, unde astăzi au fost confirmate în jur de 1.300 de noi îmbolnăviri, cel mai mic număr de la sfârșitul lunii septembrie, iar rata infectărilor coboară sub 14 la mie, anunță RADOR.

Te-ar mai interesa: Moment critic pentru evoluția pandemiei! OMS avert...

Peste 7 milioane de români au primit cel puțin o doză de vaccin

angajați din sistemul medical

Peste 7 milioane de români au acum cel puțin o doză de vaccin anti-COVID-19, mai mult de 590 .000 dintre ei s-au imunizat numai în această săptămână.

Încă 65 de mii de persoane s-au vaccinat astăzi dintre care mai mult de 41.000 au făcut prima doză, aproape 6,3 milioane de români au acum schema completă de vaccinare.

Numărul noilor îmbolnăviri de COVID-19 a scăzut ușor în ultimele zile, astăzi au fost sub 7.500 astfel încât incidența medie la nivel național a coborât sub 10 cazuri la mia de locuitori.

Mai sunt douăsprezece municipii sau orașe mari cu incidența de peste 15. La București aceasta a coborât până la 14,43. Astăzi mai erau 1.382 de localități cu peste șase cazuri la mia de locuitori.

Te-ar mai interesa: Planta care poate „reduce semnificativ” zahărul di...

Cu toate acestea, numărul persoanelor internate în spitale rămâne în continuare ridicat. Astăzi sunt peste 20.000 dintre care 1.874 în stare gravă la terapie intensivă.

Fonduri suplimentare pentru voucherele de vaccinare

Guvernul vrea să aloce fonduri suplimentare pentru plata voucherelor acordate persoanelor care se vaccinează, pentru că numărul acestora a crescut mult în ultima perioadă. Această alocare ar putea să se facă chiar în săptămâna care începe astăzi.

Te-ar mai interesa: IPS Teodosie, 3 amenzi pentru CARANTINĂ. Cum se ap...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Stiri Calde (citeste aici)

spitale private