Sari la conținut

Guvernul va aloca fonduri suplimentare pentru plata voucherelor oferite persoanelor care se vaccinează

Gurvenul încearcă să susțină campania de vaccinare anti-COVID cu ajutorul unor vouchere oferite persoanelor care se vaccinează. În acest sens, se vor aloca fonduri suplimentare pentru a plăti voucherele persoanelor care aleg să se imunizeze, în viitorul apropiat.

Aceste fonduri ar putea fi alocate chiar din această săptămână, susțin autoritățile.

Aceste măsuri, speră experții, vor stimula campania de vaccinare și, în timp, vor contribui la atingerea imunității colective.

Fonduri suplimentare pentru voucherele de vaccinare

Guvernul vrea să aloce fonduri suplimentare pentru plata voucherelor acordate persoanelor care se vaccinează, pentru că numărul acestora a crescut mult în ultima perioadă. Această alocare ar putea să se facă chiar în săptămâna care începe astăzi, anunță RRA.

Premierul a vizitat săptămâna trecută două centre de vaccinare din București, prilej cu care a anunțat că executivul său dorește să aloce fonduri suplimentare pentru plata voucherelor care se acordă persoanelor care se vaccinează, mai ales că numărul acestora a crescut foarte mult în ultima perioadă.

Am vorbit acum despre acele vouchere pe care le-am introdus pentru cei care se vaccinează. Vreau să vă spun că bugetul cred că este finalizat, va trebui să luăm încă o decizie ca hotărâre de guvern prin care să suplimentăm bugetul pentru aceste vouchere, o şedinţă de guvern prin care să suplimentăm acel buget. Creşterea numărului de persoane vaccinate este un lucru bun.

Rezolvăm celelalte probleme, celelalte sincop, dar faptul că oamenii se vaccinează e bine. Nu este suficient, trebuie să se vaccineze mai mulţi, dar să vedem acest tren de creștere a numărul de persoane vaccinate este un lucru foarte bun”, a declarat Florin Cîțu.

De asemenea, Florin Cîțu a reamintit că doar prin vaccinarea unui număr mare de persoane pandemia cu COVID-19 poate să fie oprită.

Amintim că potrivit unui act normativ, aprobat de guvern, persoanelor care au schema completă de vaccinare după 31 august 2021 primesc tichete în valoare de 100 de lei.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel