joi, mai 26, 2022

Mihaela Bilic, medic nutriționist, a dezvăluit care este super-alimentul pe care trebuie să îl introduci în dietă dacă vrei să topești kilogramele. Slăbitul este aproape dublu!

Potrivit medicului nutriționist, iaurtul te ajută să topești kilogramele repede, iar slăbitul este aproape dublu dacă alegi să ții cont de acest aspect.

Super-alimentul pe care trebuie să îl consumi în dietă. „Cu iaurt se slăbește cel mai mult/repede/bine/tare

Te-ar mai interesa: Măsurarea glicemiei, primul pas în depistarea la t...

Nu mai e niciun dubiu, când mănânci puțin slăbești! Dar dacă respectivul “puțin” conține produse lactate, slăbitul este aproape dublu.

Dovada o face studiul Zemel realizat pe 3 grupuri de pacienți obezi care au urmat un regim hipocaloric timp de 24 săptămâni. Aceștia au consumat zilnic 500 calorii, însă diferența dintre diete o făcea aportul de calciu:

-500mg calciu pentru primul grup

-1300mg calciu provenit din suplimente pentru al doilea grup

-1300mg calciu provenit din produse lactate pentru al treilea grup


Mihaela Bilic: Topirea grăsimii abdominale a fost și ea spectaculoasă

Rezultate: pierderea în greutate a fost de 6,6 kg în primul grup, 8,6 kg în al doilea grup și 11,1 kg în al treilea grup.

Te-ar mai interesa: Studiu: Testele genetice pot reduce riscul afecțiu...

Topirea grăsimii abdominale a fost și ea spectaculoasă în rândul pacienților care au consumat produse lactate, a dispărut 66% din grăsimea de pe burtă (față de 19% pentru dieta cu puțin calciu și 50% în cazul suplimentelor de calciu).

Explicația: pe lângă aportul de calciu și vitamina D care au un rol crucial în reglarea arderilor, lactatele conțin și alte substanțe benefice pentru slăbit (acizi grași cu lanț scurt, aminoacizi care dau sațietate etc).

Te-ar mai interesa: George Soros spune că civilizaţia „ar putea să NU ...

Până și laptele din cafeaua cu lapte contează când vrem să ne protejăm silueta”, a scris Mihaela Bilic pe pagina sa de socializare.

Mihaela Bilic: De ce putem consuma liniștiți trei cești de cafea zilnic

„Mult timp a circulat mitul conform căruia cafeina deshidratează, deci trebuie evitată când afară este cald. Apoi s-a demonstrat că apa cu care este preparată cafeaua compensează din plin creșterea diurezei provocată de respectiva cafea.

Mai nou, au fost confirmate și alte efecte benefice ale cafelei:

Te-ar mai interesa: Remedii naturale pentru combaterea stresului...

  • face vasoconstricție la nivelul circulației cerebrale, se opune dilatării vaselor de sânge care generează migrene
  • are efect relaxant la nivelul musculaturii netede din pielea scalpului, înlătură tensiunea din ceafă
  • menține presiunea arterială și evită hipotensiunea din cauza caniculei și deshidratării”, a precizat, pe contul de Instagram, medicul nutriționist Mihaela Bilic.

„Putem consuma liniștiți trei cești de cafea zilnic, mai ales că ajută digestia și previne constipația. Iar dacă beți cafeaua cu 30 minute înainte de mișcare, vezi fi bucuroși să aflați că intensifică arderea grăsimilor de rezervă și crește capacitatea de efort”, a mai precizat Mihaela Bilic.

„Inutil să confirm ceea ce știați deja: cafeina este un puternic antioxidant, stimulează atenția și memoria, menține funcția cognitivă și previne degradarea sistemului nervos odată cu vârsta.

Te-ar mai interesa: Dieta keto: 5 alimente SĂNĂTOASE care ar putea împ...

Rece sau caldă, simplă sau cu lapte, după masă sau în loc de masă, în cafea aveți un prieten pentru orice situație. Și da, merge perfect cu o cupă de înghețată”, a conchis Mihaela Bilic.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private