duminică, ianuarie 29, 2023

Încrederea globală a oamenilor în vaccin. Dorința oamenilor de a se vaccina împotriva COVID-19 este în creștere în întreaga lume și mai mult de jumătate dintre cei chestionați au declarat că vor lua vaccinul dacă ar fi oferit săptămâna viitoare, conform unui sondaj actualizat al încrederii globale în vaccinuri realizat în această săptămână, conform Reuters.

Dar atitudinile și încrederea variază foarte mult în cele 15 țări vizate de sondaj, Franța manifestând un nivel ridicat de scepticism, iar unele țări asiatice manifestând o încredere în scădere în vaccinuri, în timp ce unele țări europene văd o creștere a încrederii.

Te-ar mai interesa: Bacteriile de pe limbă pot provoca infecții grave ...

În general, încrederea în vaccinuri este mai mare decât în noiembrie, când același sondaj – realizat în 15 țări și care acoperă 13.500 de persoane de fiecare dată – a constatat că doar 40% ar fi dispuși să se vaccineze.

Sondajul, condus de YouGov și Institutul de Inovare Globală în Sănătate (IGHI) al Imperial College London, a constatat că oamenii din Marea Britanie erau cei mai dispuși să accepte un vaccin COVID-19, cu un procent de 78%, urmat de Danemarca la 67%.

Franța a avut cea mai mare proporție de respondenți care au spus că nu vor lua un vaccin, la 44%, dar a văzut o dublare a proporției care a fost de acord cu tărie că va lua un vaccin, de la 15% în noiembrie la 30% în ianuarie.

Te-ar mai interesa: Alimentul care scade cu 60% riscul de cancer pancr...

În Australia, Japonia, Coreea de Sud și Singapore, dorința de a lua un vaccin a scăzut din noiembrie, Japonia fiind cea mai puțin pregătită, urmată de Singapore.

„Deoarece vaccinurile vor juca un rol vital în controlul pandemiei, liderii trebuie să acționeze acum pentru a ajuta mai mulți oameni să înțeleagă beneficiile vaccinării împotriva COVID-19 și să se asigure că nimeni nu rămâne în urmă”, a spus David Nabarro, co-IGHI director și expert al Organizației Mondiale a Sănătății pe COVID-19.

Sondajul face parte din eforturile OMS și ale altor organisme de monitorizare a comportamentelor și atitudinilor legate de sănătate în timpul pandemiei.

Te-ar mai interesa: Cum să controlezi colesterolul: 5 lucruri simple c...

Din aprilie 2020, cercetătorii au studiat peste 470.000 de oameni din întreaga lume. Cel mai recent sondaj a avut loc în perioada 4-24 ianuarie.

S-a constatat că majoritatea oamenilor au încredere în vaccinuri, două treimi exprimând încredere puternică sau moderată și doar 12% nu au deloc încredere. De asemenea, a constatat că două treimi dintre oameni cred că vaccinarea este importantă pentru sănătatea lor.

Te-ar mai interesa: Ouă de găină la 8 lei bucata. Ce beneficii impresi...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private