Sari la conținut

Incredibil dar adevărat! Tatăl acestui copil nu s-a născut niciodată. Cum este posibil?

Sursa foto: athiva Doctoul Zilei
Bebelus dezgropat dupa patru zile de la inmormantare

Caz extrem de rar: tatăl acestui copil nu s-a născut niciodată. Un test de paternitate negativ a scos la iveală o situație imposibilă, la prima vedere. Din cauza unei anomalii rare, copilul nu este de fapt urmașul biologic al tatălui său.

Întâmplarea a avut loc în 2014, în Washington D.C., când un cuplu și-a văzut visul cu ochii: după o serie de proceduri în vitro, s-a născut un băiețel.

Nașterea părea destul de obișnuită, cel puțin până când s-a efectuat un test de rutină care a arătat că există o neconcordanță între grupele de sânge ale părinților și ale copilului. Medicii au fost nedumeriți, iar bărbatului i s-a cerut să facă un test de paternitate. În mod surprinzător, testul a dovedit că nu el este tatăl.

Caz extrem de rar: tatăl acestui copil nu s-a născut niciodată. Cum este posibil?

Evident că nu a fost vorba de infidelitate! Cercetările științifice efectuate ulterior au confirmat faptul că nu a fost vorba nici de o greșeală la clinica de fertilizare in vitro, de asemenea.

Citeste si:

Potrivit atlas-geografic.net, s-a dovedit că bărbatul era o himeră fără să bănuiască deloc acest lucru. Altfel spus, bărbatul era un individ alcătuit din celule cu mai multe seturi de ADN, iar genele paterne aparțin geamănului nenăscut al bărbatului, care a fost pierdut la începutul sarcinii.

Acest caz a devenit subiectul unui studiu științific publicat în 2017 în Journal of Assisted Reproduction and Genetics. Cercetătorii explică faptul că testele genetice au arătat că bărbatul și copilul au doar 25% din ADN în comun, adică aceeași cantitate care este împărțită între unchi și nepot.

Pe de altă parte, adevăratul părinte biologic ar trebui să împartă până la 50% din ADN cu copilul său.

Potrivit IFL Science, după testarea ADN lucrurile au început să aibă sens, iar oamenii de știință au tras concluzia că este vorba de himerism.

Ce este himerismul genetic

Himerismul genetic apare atunci când două ovule diferite sunt fertilizate de doi spermatozoizi diferiți, iar apoi unul dintre embrioni îl absoarbe pe celălalt în primele etape de dezvoltare. Persoanele cu acest tip de himerism au două seturi de ADN în diferite părți ale corpului lor și chiar două grupe de sânge sau culori diferite ale ochilor.

Himerismul genetic la om este considerat extrem de rar.

Cu toate acestea, oamenii de știință susțin că s-ar putea ca himerismul să nu fie chiar atât de rar, deoarece majoritatea cazurilor rămân ascunse pentru că nu prezintă semne fizice exterioare.

Odată cu apariția testelor ADN, care au devenit foarte accesibile oamenilor, apar din ce în ce mai multe cazuri.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.