Sari la conținut

„Părinții mei nu mă iubesc!”: 6 motive pentru care unii copii nu se se simt iubiți de proprii părinți

De ce nu se simt iubiți unii copii. Copiii sunt sinceri și realitatea lor nu este întotdeauna și realitatea noastră.

Chiar dacă părinții consideră că dau cea mai bună educație, pot apărea interpretări, neînțelegeri, nedreptăți, care, în timp, să-i frustreze la maxim chiar pe copiii lor.

Unii copii ajung să creadă că nu sunt iubiți de cei care le-au dat viață, iar motivele sunt greu de pus în cuvinte.

Dar, printre cele mai des întâlnite motive ale sentimentului de neiubire pot fi o proastă comunicare, neatenția, favorizarea celorlalți copii din familie, duritatea educației sau a comunicării.

De ce nu se simt iubiți unii copii: 1. E posibil să nu fi ascultat copilul cu atenție

Dintre numeroasele motive pentru care copiii încep să-și urască părinții, unul dintre cele mai importante este să nu-i asculte corect. Când un copil vine la tine cu o cauză, o cerere sau o plângere, nu te arunca să spui ceva.

Citeste si:

Așteptați și aveți răbdare cu ei. Lăsați-i să vorbească tot ce vor. Cu cât taci mai mult, cu atât vor ajunge să vorbească mai mult și cu atât îi poți înțelege mai mult.

2. S-ar putea să-l fi favorizat pe celălalt copil

Este o situație extrem de sensibilă. Trebuie să gestionați acest lucru cu atenție. Nu favorizați un copil în fața altora.

Dacă ești pus în situația de a lua o decizie, ia una echilibrată. Luați o decizie care să le învețe pe amândoi. Nu vă sprijiniți doar un singur copil.

3. S-ar putea să-i fi pedepsit pe nedrept

Noi, ca părinți, avem o mulțime de responsabilități și îndatoriri de îndeplinit într-o zi. Uneori nu acordăm atenție la ceea ce fac copiii noștri. Așadar, ori de câte ori ne vine o plângere, încercăm să o rezolvăm rapid pedepsind infractorul.

Deși credem că treaba noastră este făcută și dreptatea a fost făcută, adevărul este că justiția nedreaptă este dăunătoare.

De ce nu se simt iubiți unii copii: 4. S-ar putea să fi mustrat aspru pentru ceva ce le plăcea să facă

Copiii au minți curioase. Nu le place să fie opriți și, ca părinți, știm cum este, așa că avem tendința să-i oprim. Mustrările dure afectează copiii.

Când părinții îi obligă cu forța să nu mai facă lucruri pe care le iubesc, îi face să se retragă. Dacă copilul tău pune la cale o năzbâtie, ajută-l să înțeleagă de ce este așa.

5. S-ar putea să-ți fi exprimat frustrarea neintenționat

Părinții nu reușesc uneori să-și ascundă emoțiile. Uneori, educația devine o povară uriașă și trebuie doar să ia o pauză de la ea. În acele zile în care sunt complet epuizați din punct de vedere emoțional, ei nu au absolut niciun control asupra furiei și frustrării lor.

Când un copil observă acest lucru, este probabil să nu-i placă părinții.

De ce nu se simt iubiți unii copii: 6. În loc să spui „nu, nu poți face asta”, spune-le „ce-ar fi să faci asta”​

Cheia fiecărei relații este comunicarea; mai precis o bună comunicare. În loc să proiectați emoții negative asupra lor, transformați-le într-una pozitivă blândă. Nu spune „nu” tot timpul. Spune-le ce trebuie să facă; nu ceea ce nu ar trebui să facă.

Hrănește-le mintea cu cuvinte pozitive. Ajutați-i să vadă ce trebuie făcut. Fă-i să se concentreze pe ceea ce nu ar trebui făcut.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.