vineri, august 19, 2022

Incredibil! Unui copil de un an i-a fost refuzată testarea, pentru că își dădea masca jos.

Adesea, în momentele de criză, oamenii tind să uite că legea trebuie respectată atât în litera, cât și în spiritul ei. Deși în Franța oamenii nu mai sunt obligați să poarte masca de protecție în aer liber, în spațiile închise este încă obligatorie.

Starea de obligativitate a fost dusă de unii funcționari în zona absurdului! De exemplu, unei fetițe de doar 15 luni din Rennes (Ille-et-Vilaine), Franța, i s-a refuzat intrarea într-un centru de testare fiindcă nu a suportat masca pe față. Copilul de un 1 an și 3 luni  și-a dat în mod repetat masca jos de pe gură.

Te-ar mai interesa: Țara în care tinerii sunt îndemnați să bea mai mul...

Drept urmare, tatăl copilului a fost nevoit să caute un laborator dispus să facă un test.

Incredibil! Unui copil de un an i-a fost refuzată testarea, pentru că își dădea masca jos

Un tată care dorea să-și testeze fiica de 15 luni la un centru de screening din Rennes a fost surprins odată ajuns acolo. Copilul nu purta mască, așa că nu a fost testat. Personalul centrului de testare a refuzat accesul celor doi.

„Persoana de la receptie mi-a spus ca trebuie să poarte mască. Am incercat sa îi pun masca peste un sfert de oră, dar nu a vrut deloc, a rupt-o sistematic”, a explicat tatăl.

Élise a intrat în contact cu un alt copil de la creșă care a fost pozitiv. Părinții ei au efectuat mai întâi un test rapidt, al cărui rezultat a fost negativ, potrivit Ouest-France. Dar, în conformitate cu protocolul sanitar în vigoare în școli, trebuie efectuat un test antigen, iar pe 31 ianuarie tatăl fetiţei a adus-o la centrul de screening Malifeu din Rennes.

Te-ar mai interesa: Margherita de la Clejani, în lacrimi: Nu am fost „...

Centrul de screening s-a apărat apoi argumentând că purtarea măștii este obligatorie chiar și pentru cei mai tineri.

„Protocolul sanitar prevede purtarea măștii la intrarea în centru (…). Pentru copii, și în special cei mai mici, există evident o toleranță. Se cere ca gura să le fie acoperită cu o eșarfă, sau un material textil.”

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private