luni, martie 27, 2023

Medicii au refuzat să opereze inima unui băiețel, deși acesta avea nevoie de intervenția chirurgicală imediat. Urgența a fost refuzată deoarece părinții nu erau vaccinați anti-COVID.

Cadrele medicale din Germania au refuzat operația unui băiețel din Cipru care, ulterior, a fost transportat cu avionul în Grecia pentru o intervenție chirurgicală de urgență. Medicii nu au vrut să-l opereze deoarece părinții lui nu erau vaccinați împotriva COVID-19.

Te-ar mai interesa: Medic: șase modalități de a reduce riscul de apari...

Băiatul a fost internat, inițial, în Cipru, cu o boală cardiacă gravă. Întrucât spitalele cipriote nu au putut efectua procedura necesară, ministerul sănătății a aranjat ca băiatul să fie dus cu o ambulanță aeriană în Germania joia trecută.

Cu o zi înainte, spitalul din Frankfurt a anulat intervenția, întrucât părinții copilului nu erau vaccinați împotriva COVID-19.

Ce s-a întâmplat cu băiețelul?

Cipru a sugerat că copilul ar putea fi însoțit de un tutore legal, care să respecte criteriile, în locul părinților săi, dar și această sugestie a fost respinsă.

Autoritățile au confirmat că nu există nicio regulă care să spună că spitalele nu pot trata persoanele nevaccinate. Cu toate acestea, autoritățile au adăugat că fiecare spital are propriile restricții și își face propriile aranjamente cu pacienții.

Te-ar mai interesa: Fructul care te ajută să slăbești. Expert: Dacă mâ...

„Politicile de sănătate – inclusiv politicile de vaccinare – și implementarea lor concretă sunt responsabilitatea statelor membre, nu a Comisiei”, a spus un purtător de cuvânt al departamentului de sănătate al Comisiei Europene.

Autoritățile cipriote au încercat să obțină centre medicale specializate din Regatul Unit și Israel pentru a efectua operația, dar au fost respinse din același motiv invocat de Germania.

Te-ar mai interesa: Horoscop 27 martie – 2 aprilie. Se anunță no...

Copilul a fost transportat cu avionul în Grecia sâmbătă și va fi operat într-un spital privat din Atena, potrivit directorului general al ministerului cipriot al Sănătății, Christina Yiannaki, notează Politico.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private