Sari la conținut

Indemnizație de 16.000 de lei pentru personalul medical și alți angajați din sectorul public care s-au infectat cu COVID-19, în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu

Sursă foto: arhiva doctorulzilei.ro

Idemnizații pentru personalul medical și pentru angajații din sectorul public care au făcut Covid-19. Așa sună anunțul publicat de Ministerul Sănătății din Republica moldova.

Personalul medical și alți angajați din sectorul public, din Rpublica Moldova, care s-au infectat cu COVID-19, în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu, până la 30 septembrie 2020, vor primi indemnizația unică în valoare de 16 mii de lei. O hotărâre de Guvern în acest sens a fost aprobată în ședința de astăzi.

16.895 de angajați din sectorul bugetar au beneficiat de indemnizația unică

De indemnizația unică vor beneficia 877 de persoane, dintre care 780 fac parte din personalul medical. În acest scop, Ministerul Finanțelor, din Republica Moldova,va aloca peste 14 milioane de lei din Fondul de intervenție al Guvernului.

Din suma totală, 3,072 de milioane de lei vor fi alocate Ministerului Sănătății din Republica Moldova pentru 192 de persoane.
Până în prezent, 16.895 de angajați din sectorul bugetar au beneficiat de indemnizația unică în valoare de 16 mii lei.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel