vineri, august 12, 2022

Câte vieți a salvat vaccinul anti-covid la nivel mondial în primul an este întrebarea la care răspunde o cercetare făcută de The Imperial College din Londra:

Un studiu realizat de cercetători de la The Imperial College din Londra și publicat în revista The Lancet arată, că vaccinul anti-covid a salvat aproape 20 de milioane de vieți în primul an de administrare.

Potrivit studiului, citat de Sky News, au fost prevenite 19,8 milioane de decese cu acest vaccin.

Te-ar mai interesa: Făcute la 12 noaptea, 12 mătănii către Maica Domnu...

The Lancet

Studiul mai arată că, la nivel mondial, s-au vaccinat cu minim o doză cel puțin 66% din populație. Au fost administrate peste 11 miliarde de doze.

Potrivit datelor publicate în revista The Lancet, ce pot fi citite aici, cercetătorii de la Imperial College au folosit datele despre ratele de vaccinare, mortalitatea în exces și mortalitatea COVID din 185 de țări.

În țările sărace, care au beneficiat de vaccinuri prin programul COVAX, au fost împiedicate 7,5 milioane de decese, arată dr. Oliver Watson, principalul autor al cercetării.

Doar 57 de țări – aproape toate considerate bogate – au reușit să-și vaccineze cel puțin 70 la sută din populație, arată datele Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

Te-ar mai interesa: Se schimbă legea pentru concediul paternal și inde...

Ar fi fost prevenite 600.000 de decese dacă OMS…

Universitatea Johns Hopkins, din Statele Unite ale Americii, arată că circa 6,3 milioane de oameni au murit în toată lumea din cauza COVID.

Cercetarea făcută de Imperial College din Londra estimează că alte 600.000 de decese ar fi putut fi prevenite dacă pragul pus de Organizația Mondială a Sănătății (de vaccinare a 40 la sută din totalul populației) de la finalul lui 2021 ar fi fost atins.

Te-ar mai interesa: MEDIC: Atenție la aceste băuturi! Efecte devastato...


În România, ar putea crește numărul infectărilor din toamnă

Medicii speră să evite o nouă creștere a cazurilor prin creșterea imunității la cei cu cel mai mare risc.

Numărul de infecții este în prezent cel mai scăzut de la jumătatea lunii decembrie, dar experții se tem că vor crește după vară, pe măsură ce Covid-19 devine un virus sezonier.

Profesorul Wei Shen Lim, de la Comitetul mixt pentru vaccinare și imunizare, a declarat: „Programul de amplificare de toamnă de anul trecut a oferit o protecție excelentă împotriva Covid-19, inclusiv împotriva variantei Omicron.

Te-ar mai interesa: Aplicație care te răsplătește să faci sport: Când ...

Am oferit sfaturi intermediare cu privire la un program de amplificare de toamnă pentru 2022, astfel încât NHS și casele de îngrijire să poată începe planificarea.”

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private