Sari la conținut

India fierbe, la propriu, cu temperaturi record de peste 50°C. Spitalele raportează o creștere a bolilor cauzate de căldură

caniculă
Sursă foto: arhivă Doctorul Zilei
Prognoza meteo

Un val de căldură insuportabil  a lovit India încă de la începutul acestei săptămâni, temperaturile ajungând la 52,3°C în capitală, cel mai ridicat nivel din iunie 2019, relatează cotidianul indian Times of India.

Doctorii se așteaptă ca numărul spitalizărilor și al deceselor să crească. Sute de oameni au ajuns la spital, iar alţii au murit din cauza insolației. Meteorologii au emis o alertă de caniculă severă.

Șoc termic în India, cu temperaturi record de peste 5o° C

Autoritățile din India au emis un cod roșu de alertă pentru cei peste 30 de milioane de locuitori din capitala New Delhi.

Numărul deceselor cauzate de căldură va continuă să crească. Vom vedea din ce în ce mai multe simptome cauzate de efectele expunerii îndelungate la căldură. Astfel, pe lângă creșterea numărului de apeluri la ambulanță, spitalizări sau vizite la serviciile de urgență, ne-am putea aștepta să vedem oameni care prezintă simptome de insuficiență renală.

În plus, autoritățile din New Delhi avertizează cu privire la lipsa apei. Au fost  deja înregistrate întreruperi în furnizarea apei curente în anumite zone. Ministrul Apelor a apelat la responsabilitatea colectivă a locuitorilor pentru a opri irosirea apei.

Deși India se confruntă adesea cu temperaturi caniculare pe durata verii, cercetătorii spun că schimbările climatice determină valuri de căldură mai prelungite, mai frecvente și mai intense.

 Creșterea numărului de boli și decese cauzate de căldură

Pe măsură ce temperatura continuă să crească, există o creștere a cazurilor de complicații legate de căldură și decese.

India a înregistrat până acum 60 de decese legate de căldură. Potrivit unui raport al Live Mint, care citează date guvernamentale, de la 1 martie, 32 de persoane au murit din cauza insolației și 28 din cauza unei suspecte insolații, ultimele două decese suspectate fiind raportate în Andhra Pradesh și Kota din Rajasthan pe 22 mai. Potrivit datelor, țara a înregistrat 16.344 de cazuri suspectate de insolație de la 1 martie a acestui an, cu 486 de cazuri suspectate de insolație doar pe 22 mai. Vineri, șase decese din cauza unui suspect de insolație au fost raportate în Rajasthan, unde temperaturile au urcat la 49 de grade Celsius.

Pe fondul creșterii cazurilor de complicații legate de căldură continuă să crească, spitalele raportează o creștere a numărului de cazuri cu boli legate de căldură.

„Acestea includ probleme precum temperatura corporală ridicată, greață și vărsături de deshidratare și slăbiciune, în timp ce cele indirecte sunt boli cauzate de boli transmise de apă din cauza consumului de apă contaminată pentru a reduce deshidratarea cauzată de căldură.

Cazurile sunt în creștere din cauza valului de căldură, dar până acum nu sunt alarmante în capitală din cauza accesului la răcire, apă și conștientizare.

Cu toate acestea, spitalele și personalul sunt pregătiți în mod adecvat pentru a gestiona astfel de cazuri fără prea multă grămadă. Așa că mesajul este să menținem o hidratare adecvată și să eviți pe cât posibil contactul direct cu căldura”, a declarat dr. Atul Gogia, de la Spitalul Sir Ganga Ram, din Delhi, pentru financialexpress.com.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel