Sari la conținut

NU mai pune asta în cafea! Poate duce la accident vascular cerebral și insuficiență renală

sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro

Cafeaua se poate combina cu arome și ingrediente pentru a crea băuturi delicioase și rafinate. Există numeroase moduri de a combina cafeaua, însă unele dintre ele nu sunt recomandate de medici.

Cafea cu coniac, extrem de dăunătoare

Dr. Alexander Umnov îi avertizează pe cei cărora le place să bea cafea cu coniac. Acesta spune că este extrem de dăunătoare.

„Acest cocktail combină etanolul și cofeina, care au un anumit efect asupra vaselor de sânge. Drept urmare, după consumul băuturii, unii oameni suferă de spasme vasculare. Ele provoacă tulburări nu numai în funcționarea miocardului, ci și în alte organe (de exemplu, creierul sau rinichii).

O dependență de băutura tazo poate duce la accident vascular cerebral și insuficiență renală, potrivit unui expert. Acest amestec este periculos pentru cei care suferă de insuficiență cardiacă, hipertensiune arterială și disfuncție a organelor interne. În special, din cauza spasmului arteriolelor și capilarelor rinichilor, riscul de a dezvolta insuficiență renală crește”, explică medicul.

Alcoolul are un efect deprimant asupra creierului

cafea
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro

Specialistul adaugă că cafeaua cu coniac va contribui la dezvoltarea anomaliilor neurologice. El atrage atenția și asupra faptului că alcoolul are un efect deprimant asupra creierului și a sistemului nervos, în timp ce cofeina, dimpotrivă, stimulează activitatea sistemului nervos central.

În astfel de circumstanțe, riscul de insomnie și alte tulburări de somn, probleme de comportament, schimbări de dispoziție și psihoze crește brusc. În plus, ca urmare a băuturii, în tractul digestiv sunt activate procese care duc la ulcere. Rău de la cafea Consumul excesiv crește nivelul de colesterol „rău” din sânge.

Acest lucru se datorează diterpenelor cafestol și caveola din băutură. Aceste două substanțe prezente în cofeină cresc riscul de boli cardiovasculare. Consumul de cafea nu provoacă hipertensiune arterială, dar crește tensiunea arterială. Dacă aveți hipertensiune arterială, este mai bine să minimizați consumul de băuturi carbogazoase sau să beți cafea decofeinizată.

„Potrivit unor studii, consumul a peste 600 ml de cafea pe zi crește ușor riscul de a dezvolta osteoporoză (oase slabe). Cu toate acestea, acest risc este minimizat dacă adăugați lapte în cafea sau luați suplimente de calciu”, spune expertul. De asemenea, cofeina are proprietăți diuretice slabe, așa că se recomandă să bei un pahar cu apă imediat după ce bei o ceașcă de cafea.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel