joi, august 11, 2022

Wentworth Miller, actorul cunoscut pentru rolul pe care l-a interpretat în serialul ”Prison Break”, a dezvăluit, în cadrul unei postări făcute pe Instagram, că suferă de autism, potrivit BBC.

În cadrul unui mesaj făcut pe Instagram, actorul în vârstă de 49 de ani a dezvăluit că în toamna anului 2020 a fost diagnosticat cu autism.

”Toamna aceasta marchează un an de când am primit diagnosticul meu informal de autism. Precedat de un autodiagnostic. Urmat de un diagnostic formal”, a scris, pe Instagram, actorul.

Te-ar mai interesa: Surprize, compromisuri… Ce prevăd astrele pe...

„A fost un proces lung, defectuos, care avea nevoie de actualizare. Sunt un bărbat de vârstă mijlocie, nu un copil de 5 ani. Recunosc că accesul la un diagnostic este un privilegiu de care mulți nu se bucură”, a mai scris Wentworth Miller.

De asemenea, acesta a dezvăluit că diagnosticul pus de medici a reprezentat ”un șoc” pentru el, însă de-a lungul timpului a avut și el o bănuială cu privire la tulburarea de care suferă.

 

Tulburarea de spectru autist (TSA) este o dizabilitiate complexa de dezvoltare a creierului care afecteaza 3 arii principale ale functionarii unui copil: comunicarea, interactiunea sociala si comportamentul.

Te-ar mai interesa: Atenție, produse cancerigene! Le folosim zilnic...

Simptome autism

Tulburarea de spectru autist este diagnosticata in copilarie, multe din simptomele specifice aparand in jurul varstei de 2 ani. Parintele remarca lipsa de contact vizual a copilului, lipsa de raspuns cand este strigat sau indiferenta fata de parinte. Alti copii se pot dezvolta normal in primii 2-3 ani de viata, pentru ca apoi sa devina brusc retrasi sau sa-si piarda abilitatile lingvistice pe care le dobandisera.

Te-ar mai interesa: 10 rețele unde vă puteți testa gratuit pentru canc...

Fiecare copil cu tulburare de spectru autist are un amestec unic de simptome si un anumit grad de severitate. Simptomele pot varia de la usoare la severe si adesea se modifica de-a lungul timpului si pot fi mascate de mecanisme compensatorii complexe.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private