joi, septembrie 16, 2021

Wentworth Miller, actorul cunoscut pentru rolul pe care l-a interpretat în serialul ”Prison Break”, a dezvăluit, în cadrul unei postări făcute pe Instagram, că suferă de autism, potrivit BBC.

În cadrul

unui mesaj făcut pe Instagram, actorul în vârstă de 49 de ani a dezvăluit că în toamna anului 2020 a fost diagnosticat cu autism.

”Toamna aceasta marchează un an de când am primit diagnosticul meu informal de autism. Precedat de un autodiagnostic. Urmat de un diagnostic formal”, a scris, pe Instagram, actorul.

„A fost un proces lung, defectuos, care avea nevoie de actualizare. Sunt un bărbat de vârstă mijlocie, nu un copil de 5 ani. Recunosc că accesul la un diagnostic este un privilegiu de care mulți nu se bucură”, a mai scris Wentworth Miller.

De asemenea, acesta a dezvăluit că diagnosticul

pus de medici a reprezentat ”un șoc” pentru el, însă de-a lungul timpului a avut și el o bănuială cu privire la tulburarea de care suferă.

 

Tulburarea de spectru autist (TSA) este o dizabilitiate complexa de dezvoltare a creierului care afecteaza 3 arii principale ale functionarii unui copil: comunicarea, interactiunea sociala si comportamentul.

Simptome autism

Tulburarea de spectru autist este diagnosticata in copilarie, multe din simptomele specifice aparand in jurul varstei de 2 ani. Parintele remarca lipsa de contact vizual a copilului, lipsa de raspuns cand este strigat

sau indiferenta fata de parinte. Alti copii se pot dezvolta normal in primii 2-3 ani de viata, pentru ca apoi sa devina brusc retrasi sau sa-si piarda abilitatile lingvistice pe care le dobandisera.

Fiecare copil cu tulburare de spectru autist are un amestec unic de simptome si un anumit grad de severitate. Simptomele pot varia de la usoare la severe si adesea se modifica de-a lungul timpului si pot fi mascate de mecanisme compensatorii complexe.

Ultimele stiri