luni, iunie 14, 2021

Congresman-ul american Stephen Lync s-a infectat cu coronavirus imediat după ce a primit și cea de-a doua doza de vaccin Pfizer.

Administarea celei de-a doua doze de vaccin

Cu toate acestea, cercetătorul

William Haseltine, fost profesor la Harvard a asigurat populația că nu există nici un motiv de îngrijorare. Trebuie să știm că vaccinurile nu sunt 100% eficiente și se pot întâlni și astfel de cazuri izolate.

Celebrul medic Ion Alexie, din Las Vegas, SUA, a explicat, într-un video postat pe YouTube, de ce se infectează persoanele chiar și după vaccinare și cum se va sfârși pandemia de coronavirus.

„În primul rând, vaccinul nu ar trebui să fie obligatoriu. Cine vrea să și-l facă, să și-l facă, cel puțin la început. În al doilea rând, aceste trei vaccinuri de la Pfizer, Moderna și AstraZeneca

nu conțin niciun virus viabil. Deci, cine-și face vaccinul nu se poate îmbolnăvi de COVID-19, nu se poate infecta. Persoanele care sunt testate pozitiv, au fost testate pozitiv pentru că sunt infectate cu virusul. Deci, nici testele PCR de după vaccinare nu or să fie pozitive dacă pacientul nu este infectat”, a explicat medicul, într-un videoclip postat pe 7 ianuarie pe YouTube.

„În al treilea rând, vaccinurile nu o să oprească infecția. Oamenii trebuie să știe diferența dintre infecție și boală. Definiția de infecție înseamnă că un virus, o bacterie sau un alt organism intră în corpul

nostru. Deci, ca să oprim virusul să intre în faringele nostru sau în nas, gură sau ochi trebuie să folosim niște bariere mecanice, adică să-l oprim mecanic să nu intre în corpul nostru. Trebuie să folosim măști, vizoare, ochelari, să închidem gura. Cu alte cuvinte, să încercăm să oprim virusul să intre în corpul nostru. Odată ce a intrat în corpul nostru, prin nas sau prin gură, automat am devenit infectați. Asta e definiția infecției, virusul a intrat în noi.

Dacă virusul se multiplică la un număr destul de mare, va fi detectat de testele PCR și vom fi testați pozitiv. Asta se întâmplă și

dacă am făcut, și dacă nu am făcut vaccinul”, a mai explicat el.

„Vaccinul ne ajută să facem anticorpi și, în momentul în care ne vom infecta, noi imediat cu anticorpii vom începe să-l distrugem cât de repede poate corpul nostru. Cu alte cuvinte, nu o să-i dăm șansa să se multiplice la numere foarte mari în nazofaringele nostru și o să-i dăm șanse mult mai mici să intre în plămâni sau în sânge și să ne îmbolnăvească”, a adăugat dr. Ion Alexie.

Ultimele stiri

Parteneri