joi, martie 30, 2023

Persoanele vaccinate împotriva COVID-19 îi pot infecta pe cei din jur și pot fi chiar un real pericol pentru nevaccinați, potrivit medicului infecționist Anastasia Turova.

Vaccinul este eficient în 95% din cazuri, lucru confirmat de studiile clinice, iar vaccinarea are ca scop imunizarea la infecție, nu capacitatea de a nu mai infecta.

”Persoanele vaccinate anti-Covid ar putea fi un pericol pentru cei din jur”

„Obiectivul este ca în cazul în care virusul a ajuns în organism, boala să nu se dezvolte, iar dacă s-a dezvoltat, să evolueze într-o formă ușoară și fără complicații. După vaccinare, infecția poate ajunge din nou în organism dacă nu sunt respectate măsurile de protecție și de igienă personală, însă sistemul imunitar va respinge atacul virusului și persoana nu se va îmbolnăvi dacă a dezvoltat anticorpi de protecție”, a explicat Turova mecanismul general.

Te-ar mai interesa: Studentă la medicină, omorâtă de un medicament cum...

În cazul unei noi infectări cu COVID-19, o persoană vaccinată poate reprezenta un pericol pentru persoanele din jurul său ca purtător asimptomatic al virusului. Ca urmare, alții se infectează dacă nu au fost bolnavi de COVID-19 sau nu au fost vaccinați împotriva acestuia. „Prin urmare, după vaccinare nu trebuie neglijate măsurile de protecție personală – purtarea măștilor, păstrarea distanței, utilizarea antisepticelor, etc”, a spus medicul infecționist rus, potrivit rador.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private