duminică, iunie 26, 2022

Autoritățile de reglementare a siguranței alimentelor din Statele Unite și Canada investighează un focar de hepatită A, potențial legat de căpșuni organice contaminate, care a îmbolnăvit 17 persoane în Statele Unite și 10 în Canada, au spus agențiile.

Cincisprezece boli au fost raportate în California și câte una în Minnesota și Dakota de Nord, a declarat Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA. Doisprezece dintre cei bolnavi au fost internați în spital, a spus FDA fără a detalia.

Te-ar mai interesa: Drama Mirelei Vaida. A trecut prin momente cumplit...

Produsele, care au fost distribuite la nivel național, au fost vândute sub numele de marcă FreshKampo sau HEB între 5 martie și 25 aprilie, a anunțat FDA într-un comunicat sâmbătă seara.

„Oamenii care au cumpărat căpșuni proaspete și apoi au congelat acele căpșuni pentru a le consuma ulterior, nu ar trebui să le mănânce. Ar trebui aruncate”, se spunea.

Agenția de Sănătate Publică din Canada și Agenția Canadiană de Inspecție a Alimentelor au declarat că investighează cazuri în provinciile canadiene Alberta și Saskatchewan.

Căpșunile ecologice importate au fost cumpărate între 5 și 9 martie și nu mai sunt disponibile pentru cumpărare în Canada, au spus aceștia.

Te-ar mai interesa: Licoare pentru dezintoxicarea ficatului. Lidia Fec...

„Pe baza constatărilor anchetei până în prezent, consumul de căpșuni organice proaspete importate este sursa probabilă a focarului”, au spus agențiile într-un comunicat.


Ce este hepatita A?

Potrivit Helath, Hepatita A este o boală foarte contagioasă care atacă ficatul. Este cel mai frecvent tip de hepatită care a fost înregistrat în SUA.

Cine face hepatita A?

Oricine o poate obține, dar anumite persoane sunt la grupuri cu risc mai mare; Aceste grupuri sunt formate din:

Te-ar mai interesa: Degetele tale arată AȘA? Poate fi vorba de un simp...

  • copii și adulți care locuiesc în zone cu rate mari de hepatită (unele state din vestul țării);
  • persoane care călătoresc în țări în care hepatita A este frecventă (America Centrală și de Sud, Africa, Orientul Mijlociu, Asia și Coasta de Vest a Pacificului);
  • bărbați care fac sex cu bărbați;
  • toxicomanii care consumă droguri injectabile și neinjectabile;
  • partenerii sexuali ai persoanelor infectate;
  • contactele casnice ale persoanelor infectate.

Cum se răspândește acest virus?

În general, se transmite de la persoană la persoană prin introducerea în gură a unui obiect contaminat cu fecalele unei persoane infectate cu virusul hepatitei A.

Această formă de transmitere se numește calea „fecal-oral”. Din acest motiv virusul se transmite mai ușor în regiunile în care condițiile sanitare sunt precare sau în care nu sunt respectate regulile adecvate de igienă personală.

Te-ar mai interesa: Să fie vorba de un semn divin? Șeful Bisericii Ort...

Cele mai multe cazuri de infecție în SUA provin din contactul cu un partener domestic sau sexual cu hepatită A.

Virusul se poate răspândi și prin consumul de alimente sau băuturi care au fost manipulate de o persoană infectată.

Focarele de boli transmise prin apă sunt rare și sunt de obicei asociate cu ape uzate contaminate sau cu apă tratată inadecvat. Virusul nu se răspândește prin contact casual la birou, fabrică sau școală.

Te-ar mai interesa: Rețetă antistres. Profesorul Vlad Ciurea: Să facem...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private