joi, ianuarie 28, 2021

Infertilitatea – un subiect tabu în rândul oamenilor, însă conform statisticilor 11% dintre cupluri au probleme în conceperea și / sau suținerea unei sarcini. Statisticile subliniează că o treime din cazurile de infertilitate apar din cauza unor probleme femine, o treime privesc fertilitatea la bărbați, iar restul îi implică pe ambii parteneri.

Principalele cauze care stau la baza infertilității la femei:

Tulburările de ovulație

Tulburările de ovulație sau insuficiența ovariană – cea mai frecventă cauză a infertilității. Aceasta apare atunci când ovulele nu se maturizează în ovare sau când ovarele nu reuşesc să elibereze ovulul matur.

Endometrioza

„Endometrioza este o afecţiune care apare atunci când ţesutul mucoasei uterului se răspândeşte şi creşte şi în afara acestuia, de obicei în abdomen sau pelvis. Unele femei nu au simptome, în timp ce altele au menstruații dureroase sau durere în timpul actului sexual, sângerări abundente sau pete neobişnuite şi dureri pelvine generale”, ne explică cercetător dr. Horațiu Albu.

Endometrioza poate fi tratată, însă este necesară îndrumarea îndeaproape a medicului specialist, ce poate apela la metode chirurgicale pentru a elimina ţesutul endometrial deschis sau deblocarea trompelor uterine, ulterior fiind foarte util tratamentul medicamentos.

Infertilitatea cauzată de Calitatea slabă a ovulelor

Calitatea şi numărul de ovule pe care ovarele le produc în mod natural sau cu un tratament de fertilitate scade semnificativ după vârsta de 35 de ani.

Infertilitatea – Sindromul ovarelor polichistice

Ce înseamnă acest lucru? Foliculii mici din ovare nu se dezvoltă în foliculi mături, care eliberează ovule. De cele mai multe ori, sindromul ovarelor polichistice este asociat cu dezechilibrele hormonale, cu un ciclu neregulat, acnee, obezitate sau creșterea excisivă a părului.

Probleme de fertilitate inexplicabile

În această situație sunt persoanele care deși au analizele foarte bune și nu par a exista probleme, nu reușesc să rămână însărcinate. În astfel de situații, trebuie să fie analizați factori externi, precum stilul de viaţă şi viciile care pot cauza această problemă de infertilitate.

Infertilitatea – subiect tabu, dar care poate fi tratată cu ajutor specializat