miercuri, noiembrie 30, 2022

Inflamația cronică poate deveni un factor declanșator important al bolilor cardiovasculare. Ce trebuie să știi dacă ai inflamație cronică și la ce boli grave ești predispus.

Cancer, diabet sau demență, doar câteva dintre bolile grave care se pot declanșa dacă ai inflamație cronică, avertizează un celebru medic american, dr. Nandi. Acesta are unul dintre cele mai apreciate show-uri medicale și explică afecțiunile grave, pe înțelesul tuturor.

Te-ar mai interesa: Excremente de urs la conservă, „autentic secuiești...

Trebuie să știm, atenționează medicul, că alimentația poate determina cele mai multe neplăceri interne, iar corpul răspunde prin inflamație la aceste perturbări. Iar inflamația poate declanșa boli de inimă. Așadar, este un cerc vicios.

Doctorii verifică riscurile unui atac de cord cu ajutorul analizei de sânge pentru inflamație denumită CRP – proteina C reactivă.

Nivelul de CRP este adesea măsurat la pacienții cu boli inflamatorii, cum ar fi unele forme de artrită și boli autoimune sau în bolile inflamatorii ale intestinului. Este utilizat pentru a evalua cât de activă este inflamația și pentru a monitoriza tratamentul. Proteina C reactivă este de asemenea utilizată pentru a monitoriza pacienții după operație sau alte proceduri invazive, pentru a detecta prezenta unei infecții în perioada de recuperare.

Te-ar mai interesa: Sfaturi de la prof. Vlad Ciurea pentru somn linișt...

Un alt test de sânge care este adesea indicat impreună cu un test CRP este cunoscut sub numele de rată de sedimentare a eritrocitelor (VSH), care caută și inflamația.

Artrita presupune inflamația încheieturilor și poți simți durere, înțepenire, umflături la nivelul membrelor superioare.

Artrita inflamatorie este cea strâns legată de procesul inflamator din corp.

Bolile autoimune sunt acel fenomen când sistemul imunitar propriu atacă părți din corp considerându-le străine. Organismul devine propriul său dușman.

Te-ar mai interesa: Atenție! Fructele pot cauza ficat gras. Care e por...

Multele afecțiuni autoimune includ artrita reumatoidă, lupusul, scleroza multiplă, diabetul de tip 1 insulino-dependent, boala Crohn și colita ulcerativă.

Boala inflamatorie intestinală, când intestinele se inflamează, ca în cazul bolii Crohn, a colitei ulcerative și a altor boli unde inflamația joacă un rol esențial.

Depresia

Mult timp s-a crezut că depresia și alte tulburări mintale sunt rezultatul unei proporții defectuoase a substanțelor chimice din creier.

Te-ar mai interesa: Un medic român atrage atenția: Aceste greșeli care...

Cu timpul însă, au apărut dovezi științifice că depresia este strâns legată de un ușor proces inflamator din organism.

Boala Alzheimer sau demența

Cercetătorii au legat inflamația cronică, în principal neuroinflamația, de declinul cognitiv al vârstnicilor, dar și Alzheimer sau demență.

S-a descoperit că persoanele care iau tratament anti-inflamator au risc mai scăzut de a face aceste boli.

Te-ar mai interesa: Horoscop 1- 15 decembrie 2022, cu Cristina Demetre...

Tot cercetătorii au arătat legătura dintre inflamație și diabet, obezitate și sindromul metabolic.

Inflamația cauzează rezistența la insulină. Iar aceasta este principa cauză a diabetului de tip 2.

Un nivel crescut de zahăr în sânge creează un cerc vicios. Apare inflamația, iar vasele de sânge sunt afectate în mod direct.

Cancer

Inflamația cronică afectează ADN-ul și ulterior poate duce la cancer. Oamenii care suferă de boli inflamatorii au un risc mai mare de a dezvolta cancer.

Alergii

Expunerea la alergeni poate avea ca rezultat inflamație acută. Expunerea prelungită se transformă în inflamație cronică, iar simptomele devin din ce în ce mai neplăcute.

Guta

Guta este o reacție inflamatorie acută și vine ca rezultat al excesului de acid uric din corp.

Și funcția renală este afectată de inflamație. Osteoporoza este încurajată de mediul pro-inflamator din corp.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private