Sari la conținut

INFOGRAFIC Care sunt diferenţele dintre răceală, gripă, COVID-19 şi virus sinciţial respirator

raceala
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
gripa

Ministerul Sănătății a publicat mai multe infografice ce vin în sprojinul populației, pentru a ajuta la diferențierea simptomelor unei răceli comune, gipă, covid-19 și virus sinciţial respirator. Simptomele fiecărei afecțiuni și cu particularitățile în cazul copiilor mici.

România este în vârf de sezon al infecțiilor respiratorii, iar cabinetele medicilor de familie și camerele de gardă ale spitalelor sunt luate cu asalt zilnic de sute de pacienți, mulți dintre ei copii.

De asemenea, au apărut și primele cazuri de flurona – infecție simultană cu gripă și COVID-19.

Ministerul Sănătății a publicat mai multe infografice cu simptomele fiecărei afecțiuni și cu particularitățile în cazul copiilor mici.

Părinţii ai căror copii au simptome ale unor infecţii respiratorii trebuie să se adreseze medicului de familie, în cabinet sau la centru de permanenţă. Medicul va evalua copilul şi va prescrie tratament adecvat.

Dacă simptomele durează mai mult de trei zile sau dacă starea copilului se agravează, părinţii ar trebui să se adreseze unui centru de evaluare. Copiii cu simptomatologie severă sau cu factori de risc vor fi direcţionaţi către camerele de gardă.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel