Sari la conținut

”Înfometați-vă, veți fi mai sănătoși!” – Metoda care îți poate prelungi viața, recomandată de un celebru medic român

Riscurile postului

Înfometarea pare a fi o soluție dată ca sigură persoanelor preocupate de sănătate și viață lungă de către medici celebri.

Cei care se vor limita la cât mai puțină hrană sunt aceia care vor trăi mult, vor fi sănătoși și vor avea un organism rezistent la boli.

Profesorul dr. Dafin Muresanu arată că, din studii efectuate, în cazul unui post în primele 24 de ore se consumă glucide, apoi în două-trei săptămâni rezervele de lipide. Organismul omului se descurcă mult mai bine să gestioneze lipsa de alimente, decât să prelucreze excesul de hrană. Multe boli ni se trag de la excesul de alimente.

„Postul nu este periculos, mii de studii dovedesc acest lucru. Vreau să vă dau argumente ştiinţifice. Regimul hipocaloric este într-adevăr o resursă terapeutică foarte bine studiată – şi postul nu este înfometare, pentru că postul generează satisfacţia pe care o obţii din a te abţine de la alimentaţie -, fiindcă organismul are mult mai multe resurse de a gestiona problema aportului redus de calorii şi nutrienţi decât excesul. Bolile ni se trag de la excesul de alimentaţie. Avem dovezi foarte clare şi studii ştiinţifice în acest sens”, a declarat profesor dr. Dafin Mureşanu, preşedintele Societăţii de Neurologie din România (SNR) şi al Societăţii pentru Studiul Neuroprotecţiei şi Neuroplasticităţii.

Același doctor ne arată că terapia-post a fost iniţiată în Rusia, la începutul secolului al XX-lea, într-o clinică din Goriacinsk, şi se bazează pe principiile medicului rus Iuri Nikolaev. În anii ’60-’70, la Spitalul Korsakov din Moscova, postul a fost aplicat cu succes la bolnavii cu depresii care nu mai răspundeau la alte tratamente. S-au tratat inclusiv bolnavi de cancer.

“În Germania, există o clinică sofisticată, specializată în tratamentul prin post controlat, Clinica Buchinger, pe malul lacului Konstantz (Boden). În această clinică, statul german rambursează serviciile medicale pentru cei care fac terapie prin post. Este foarte important, pentru că este o terapie de comutare”, spunea Dafin Mureşanu.

“Singura metodă sigură de prelungire a vieţii este înfometarea, o lozincă pe care am văzut-o scrisă la un simpozion în America”, a declarat academician dr. Laurenţiu Popescu.

Doctorul Mureşanu ne arată cum ne alimentăm în prezent. “Noi încărcăm organismul bazat pe dorinţe cu mai multe alimente decât este necesar, pe care nu le poate prelucra. Prin post, se obţine un grafic de consum al resurselor interne care nu sunt alocate biologic corespunzător. El a confirmat că, potrivit unor studii, celula tumorală nu se poate adapta la regimul hipocaloric, iar chimioterapia este foarte mult uşurată cu post.  După post  omul este mult mai viguros, capacitatea lui de reacţie este mult mai bună.

„Ştiinţa ne arată că pinguinul poate să reziste fără mâncare o sută de zile, ursul când hibernează nu mănâncă. Omul după post este mult mai viguros, are o capacitate de reacţie mult mai bună. Rămâne doar reglarea noastră de a nu consuma mai mult decât avem nevoie, pentru că organismul se adaptează mult mai bine la post. Putem ajunge să scriem pe pâine: «Ai grijă, dacă mănânci prea mult, ai putea avea probleme de sănătate! Postul presupune şi un pic de voinţă. Postul nu este o problemă controversată. Vedeţi cum poate fi folosit, ca o intervenţie în anumite situaţii”, a mai precizat profesorul Dafin Mureşanu.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel