Sari la conținut

Informație de ultim moment despre Simona Halep! Anunț din partea autorităților din tenis: „Este datoria personală a fiecăruia să se asigure…”

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Informație de ultim moment despre Simona Halep! Anunț din partea autorităților din tenis: „Este datoria personală a fiecăruia să se asigure…”

Simona Halep a primit o lovitură de la Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului (ITIA). Sportiva a primit un avertisment dur din partea autorităților din tenis.

Avertisment grav de la autoritățile din tenis: „Este datoria personală a fiecăruia să se asigure”

Simona Halep a pledat nevinovată și încearcă să-și demonstreze nevinovăția. Amintim că sportiva din România a fost depistată pozitiv cu Roxadustat, o substanță interzisă, la US Open 2022. Totuși, Simona Halep a primit vești proaste din partea Agenției pentru Integritate a Tenisului (ITIA).

„Datorită naturii competitive a tenisului și cerințelor sale fiziologice, nu este surprinzător faptul că unii jucători sunt tentați să ia suplimente ca parte a dietei lor pentru a maximiza performanța. Suplimentele trebuie privite cu prudență, deoarece există un risc substanțial de contaminare cu substanțe interzise și/sau substanțe periculoase pentru sănătate. Suplimentele nu sunt clasificate ca alimente și, prin urmare, nu sunt supuse acelorași standarde de producție.

Au avut loc mai multe încălcări ale regulilor anti-doping în cadrul TADP (n.red. Programul anti-doping de tenis) din cauza prezenței unor substanțe interzise în suplimentele consumate. Suplimentele din toate regiunile pot prezenta un risc crescut de încălcare a antidopingului. Jucătorii din America de Sud ar trebui să fie foarte atenți la utilizarea suplimentelor, inclusiv a celor preparate în farmacii, deoarece în acea regiune au avut loc mai multe încălcări rezultate din suplimentele preparate din surse similare”, a transmis Agenția pentru Integritate a Tenisului (ITIA).

ITIA nu a recomandat utilizarea niciunui supliment: Jucătorii nu ar trebui să creadă prospectul care apare pe suplimente, de exemplu că sunt aprobate de WADA sau CIO.

„ITIA nu a recomandat utilizarea niciunui supliment. În cele mai multe cazuri, o dietă echilibrată cu alimente normale este suficientă pentru a satisface cerințele nutriționale. Jucătorii sunt încurajați să evalueze necesitatea unui supliment și apoi să cunoască riscurile pe care acestea le pot prezenta.
Jucătorii nu ar trebui să creadă prospectul care apare pe suplimente, de exemplu că sunt aprobate de WADA sau CIO sau că nu conțin substanțe interzise. WADA și nici CIO aprobă suplimente. Niciun producător de supliment nu este în prezent în măsură să declare cu certitudine că produsul lor nu conține substanțe interzise.

Este datoria personală a fiecărui jucător să se asigure că nicio substanță interzisă nu pătrunde în organismul său. Jucătorii sunt responsabili pentru orice substanță interzisă sau pentru oricare dintre Metaboliții sau Markerii prezenți în probele lor.

În consecință, nu este necesar să se demonstreze intenția, culpa, neglijența sau utilizarea conștientă din partea jucătorului pentru a stabili o încălcare a regulii anti-doping! Nici lipsa de intenție, culpă, neglijență sau cunoaștere a jucătorului nu este o apărare în fața unei afirmații conform căreia a fost comisă o încălcare a regulilor anti-doping la articolul 2.1”, a completat Agenția pentru Integritate a Tenisului (ITIA).

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel