Sari la conținut

Semne bune anul are! Veste de ultim moment pentru Simona Halep: gata cu suspendarea! Decizia care ar putea schimba soarta sportivei

Sursă foto: arhivă Doctorul Zilei

Cristian Jura, judecător la Tribunalul pentru Arbitraj Sportiv de la Lausanne, susţine că suspendarea provizorie a româncei poate fi suspendată. Asta deoarece agenția franceză de toxicologie și farmacologie angajată de Simona Halep ar fi identificat sursele de contaminare care au cauzat prezența substabţei roxadustat în testul pozitiv.

Astfel, în suplimentele nutritive utilizate de Simona Halep ar fi fost identificate surse accidentale de compuși care depășesc criterile de puritate ale substanțelor înscrise pe etichete!

Cristian Jura, judecător la Tribunalul pentru Arbitraj Sportiv de la Lausanne, este de părere că Simona Halep poate scăpa de suspendare!

„Se pare că s-a identificat modalitatea prin care Roxadustat-ul a pătruns în organismul sportivei, și anume prin ingerarea unui supliment alimentar contaminat. Produsul contaminat este un produs care conține o substanță interzisă care nu este precizată pe eticheta produsului sau în informațiile accesibile printr-un demers rezonabil de căutare pe internet”, a declarat Cristian Jura pentru ProSport.

Suspendarea poate fi redusă sau chiar anulată

„Sportiva se află, în continuare, în acest moment între ridicarea suspendării, respectiv eliminarea oricăror sancțiuni și suspendarea de patru ani din activitatea sportivă.

Așa cum afirmam și cu altă ocazie suspendarea poate fi redusă sau chiar anulată dacă sunt întrunite cumulativ cele două condiții prevăzute de Codul Mondial Anti-Doping, și anume să se stabilească foarte clar modul cum a pătruns substanța în organism și lipsa intenției sportivului de a lua substanța interzisă pentru îmbunătățirea performanței sportive.

Una dintre condiții a fost îndeplinită, s-a stabilit clar modul în care a ajuns substanța în organismul sportivei.

Urmează ca sportiva să demonstreze și lipsa vinovăției și a neglijenței”, a mai precizat Cristian Jura.

Totul depinde de probatoriu

Acesta susţine că după o audiere provizorie organizată în fața Agenției Internaționale de Integritate a Tenisului este posibilă ridicarea suspendării provizorii a sportivei ținând cont de dovezile că a ingerat un supliment contaminat:

 „Dar aș face o precizare importantă, așa cum este posibilă ridicarea suspendării provizorii, la fel de bine ea poate fi menținută, depinde foarte mult de probatoriu”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel