Sari la conținut

Informații de ultimă oră de la Ministerul Sănătății. Sfaturi esențiale dacă ai simptome specifice infecției. Este obligatoriu să faci asta

Boala X
Sursa foto: doctorulzilei.ro
Simptome boala X

Din cuprinsul articolului

Numărul cazurilor pozitive continuă să crească. În acest sens, Ministerul Sănătății a emis o serie de recomandări pentru persoanele care manifestă simptome specifice infecției COVID.

Rata de cazuri pozitive este la un nivel foarte ridicat, potrivit autorităților. Datele comunicate duminică dezvăluie că într-un interval de 24 de ore, pe teritoriul României, au fost înregistrate 14.088 de persoane pozitive cu virusul SARS-CoV-2, dintr-un total de 43.528 teste RT-PCR și antigen efectuate.

Gradul de pozitivare este de 32,36%, transmit reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.

Ce faci dacă ai simptome de COVID?

Persoanele care manifestă simptome specifice infecției COVID pot suna la DSP, la medicul de familie sau la 112.

Creșterea capacității de testare și testarea în special a persoanelor cu posibilitate crescută de a fi infectate cu SARS-CoV-2 au rolul de a depista din timp boala, cu scopul de a acorda tratament rapid celor care au contactat COVID-19, dar și pentru a preveni, pe cât posibil, răspândirea accentuată a virusului, prin limitarea contactelor pe care purtătorii virusului le au cu alte persoane.

Pentru a sprijini această activitate, persoanele care au simptome ce pot indica prezența virusului SARS-CoV-2 sunt rugate să apeleze medicul de familie,call-centerele DSP sau numărul unic de urgență 112 pentru a solicita testarea, notează Capital.

Astfel, potrivit Ministerului Sănătății, simptomele care ar trebui să ne dea de gândit sunt:

febră
tuse
oboseală
pierderea mirosului sau gustului
dureri de gât și de cap
dureri musculare

În cazul în care simptomele există în continuare, dar testul iese negativ, Ministerul Sănătății recomandă o retestare cu test RT-PCR.

Categoriile de persoane vulnerabile în fața infecției COVID

În același timp, Ministerul Sănătății trage un semnal de alarmă și în legătură cu persoanele expuse în fața riscurilor. Potrivit Ministerului Sănătății, între factorii de risc, sunt enumerate bolile cardiovasculare sau respiratorii, obezitate, diabet zaharat, insuficiență renală cronică, imunodepresii, hepatopatii cronice sau vârsta de peste 65 de ani.

Andrada Lăcătuș

Andrada Lacatus studiaza actoria, colaboratoare la Teatrul Maior Gheorghe Pastia si indrageste jurnalismul. Acst lucru a facut ca in anul 2020 sa se alature ca redactor echipei editoriale a Doctorului zilei

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel