vineri, mai 27, 2022

Dacă vă întrebați dacă nasul care curge, durerea în gât sau strănutul este pur și simplu alergii, doar o răceală sau eventual semne precoce ale COVID-19 sau gripă, nu sunteți singur.

Cu mulți care se confruntă cu simptome asemănătoare răcelii și cu cazurile de COVID și gripă în creștere în această iarnă, poate fi greu de descifrat ce s-ar putea afla în spatele apariției simptomelor.

Te-ar mai interesa: 27 mai, Sfântul Ioan Rusul. Rugăciunea extrem de p...

Experții spun că singura modalitate reală de a afla răspunsul este testarea, dar până atunci, oficialii din domeniul sănătății spun să trateze orice posibil simptom ca COVID.

„Dacă crezi că este o răceală, dacă crezi că este gripă, probabil că este COVID”, a declarat dr. Allison Arwady, comisarul Departamentului de Sănătate Publică din Chicago, într-o conferință de presă la sfârșitul lunii trecute. — Avem nevoie să stai acasă dacă nu te simți bine.

Arwady a spus că acum, în special odată cu creșterea cazurilor de omicron, cei care sunt complet vaccinați împotriva COVID nu se îmbolnăvesc neapărat „grav și au febră zile întregi și respiră dificil”, ci se confruntă cu o boală mai ușoară.

Te-ar mai interesa: Cum un simplu epilat te poate îmbolnăvi de HPV? Me...

„S-ar putea să simtă doar că ar fi răciți”, a spus ea. „Este bine pentru că nu se îmbolnăvesc grav, nu amenință sistemul de asistență medicală, dar este cu siguranță îngrijorător pentru că au potențialul de a transmite altora”.

Medicii au raportat unele cazuri de ceea ce se numește „flurona” sau o infecție dublă atât cu COVID, cât și cu gripă în același timp. Dar, potrivit Dr. Mark Loafman, președintele de medicină de familie și comunitară pentru Cook County Health, nu există o modalitate clară de a face diferența dintre COVID sau gripă – și nici o modalitate reală de a spune dacă aveți ambele.

Te-ar mai interesa: A ventilat manual un nou născut, timp de 12 ore! P...

„Facem cele mai multe dintre aceste diagnostice clinic”, a spus el.

În spitale, testele „nu doar pentru COVID, ci pentru întregul panou respirator” sunt în creștere în zona Chicago, a spus Loafman, dar testarea pentru astfel de cazuri se face numai atunci când un pacient este suficient de bolnav încât să aibă nevoie de îngrijiri medicale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private